2018-12-14 22:02


Crina Matei crede că evaluările se fac pe prietenii: „Stiliştii critică, dar ei înşişi sunt lipsiţi de stil!”

 |  21:00
Crina Matei crede că evaluările se fac pe prietenii: „Stiliştii critică, dar ei înşişi sunt lipsiţi de stil!”

Actriţa Crina Matei consideră că stiliştii care evaluează ţinutele vedetelor în paginile revistelor tabloide nu au căderea de a critica, atât timp cât chiar lor le lipseşte noţiunea de stil. Artista consideră că cele mai multe evaluări se fac pe baza simpatiilor personale ale criticilor vestimentari şi a relaţiilor de prietenie dintre aceştia şi vedete.

Întrebată ce părere are despre felul în care stiliştii autohtoni judecă ţinutele persoanelor publice, Crina Matei ne-a declarat: „În revistele tabloide există aşa-zişi stilişti care îţi spun că rochia nu e bună sau pantoful e nu ştiu cum, critică încontinuu, dar ei înşişi sunt lipsiţi de stil! În primul rând, folosesc un vocabular foarte urât. Stilul nu înseamnă numai o haină frumoasă, o ţesătură de calitate sau o croială bună, ci înseamnă şi o atitudine, un comportament şi un vocabular pe măsură. Stilul este un complex de factori. Nu eşti stilat doar pentru că-ţi tragi pe tine o haină pe care scrie Christian Dior”. Crina este de părere că stiliştii evaluează ţinutele în funcţie de simpatiile personale. „Consider că felul în care sunt comentate apariţiile vestimentare ale vedetelor ţine mai degrabă de slăbiciunea personală a stilistului sau de prieteniile sale. Ei jignesc de foarte multe ori oamenii! Cum poţi să te adresezi cuiva în cuvinte foarte urâte, iar tu de fapt să te prevalezi de noţiunea de stil? Vocabularul pe care îl foloseşti trebuie să conţină noţiunea de stil. Şi în momentul în care critici pe alţii, tu însuţi trebuie să posezi această noţiune, însăşi evaluarea pe care o faci trebuie să aibă stil. N-o poţi face prin cuvinte grobiene sau printr-un atac violent la adresa persoanei respective”, crede Crina Matei.

 „Este nevoie de oameni care să se priceapă şi să ofere sugestii, dar nu poţi asculta sfaturi de la amatori. Este ca şi cum eu m-aş duce la domnul Irinel Popescu şi i-aş spune: «Domnule, operaţia aia pe care ai făcut-o e o mizerie!». În plus, dacă mă critici, măcar argumentează-ţi opinia, nu arunca doar nişte vorbe, fără să explici de ce nu eşti de acord cu ţinuta.”

Crina Matei


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...