2017-01-24 05:08


Cu cât mănânci mai multe dulciuri, cu atât îmbătrâneşti mai repede

 |  13:56

Dacă am şti cât rău fac pielii noastre cubul de zahăr pe care îl adăugăm în cafea şi bucăţica de ciocolată de la micul dejun şi că această porţie dulce din fiecare zi anulează toate efectele cosmeticelor scumpe pe care le folosim, ne-am mai grăbi să ne îndulcim?

Potrivit unui studiu publicat în “British Journal of Dermatology”, de fiecare dată când mănânci ceva dulce, declanşezi un proces numitglicare (glycation), în care zahărul din sângele tău se ataşează de proteinele din corpul tău, formând molecule noi, numite produşi finali de glicare avansată (Advanced Glycation Endproducts sau AGEs).

Cu cât consumi mai multzahăr, cu atât apar mai mulţi astfel de AGEs, iar aceştia dăunează celorlalte molecule. Cele mai vulnerabile molecule la efectele AGEs sunt, din păcate, colagenul şi elastină, fibrele care îţi menţin pielea elastică şi fermă. Pe scurt: pielea ta devine uscată, se lăsă, iarridurileapar mult mai devreme decât ar trebui.

Mai rău decât atât, odată cecolagenul şi elastinăsunt distruse şi transformate în AGEs, ele continua să dăuneze proteinelor din jur, într-un proces de tip domino.

Aşadar, zahărul nu doar „rupe” colagenul şi elastină, dar o dietă bogată în zahăr ajunge chiar să schimbe tipul de colagen din piele,informează perfecte.ro. Dacă consumi prea multe glucide, colagenul stabil, de tip III, care îţi menţine pielea fermă, se transformă în colagen de tip I, o formă mult mai puţin stabilă a proteinei.

Atunci când ai prea mult colagen de tip I şi insuficient colagen de tip III, pielea ta devine mult mai vulnerabilă la efectele negative ale soarelui, de exemplu, principala cauză a îmbătrânirii premature.

Gândeşte-te, aşadar, ca de fiecare dată când bagi o ciocolatica sau o prăjitură în gura e ca şi cum ai introduce un cal troian, în interiorul căruia nu e o armată de ahei, ca în Eneida lui Vergiliu, ci o armată de protein malefice, care nu vor decât să-ţi distrugă colagenul şi elastină şi să tefacă să arăţi cu 10 ani maibătrână.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-10

TAGURI: dulciuri, piele, bătrână, piele elastică, îmbătrânire prematurăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image