2018-12-11 18:28


Culoarea hainelor ne influenţează psihicul

 |  19:23
Culoarea hainelor ne influenţează psihicul

Cu siguranţă, fiecare dintre noi am avut parte de dimineţi în care ne-am trezit cu faţa la perete, mai obosiţi decât eram când ne-am culcat şi animaţi puternic de dorinţa de a mai rămâne în pijamale încă trei zile. Dar dacă şeful nu ne dă sub nici o formă o zi liberă, nici vorbă să alegem din şifonier haine închise la culoare pentru că nu vor face decât să ne adâncească depresia. Deşi poate părea imposibil, ar trebui să ne îmbrăcăm în culori vii, în special roşu, pentru că acesta are darul de a ne schimba în bine starea de spirit.

Este adevărat că „haina nu face pe om”, dar culoarea ei ne poate schimba stările fizice şi psihice, dar şi atitudinea celor din jur faţă de noi. Poate că nu întotdeauna ai observat, dar atunci când porţi o rochie roşie primeşti zâmbete şi complimente, fără ca acelaşi lucru să se întâmple în cazul unei ţinute de culoare neagră care poate trece neobservată. Pentru un observator avizat, care cunoaşte suficient de bine cromoterapia, apar unele contradicţii evidente. De exemplu, culorile vii şi calde, foarte la modă în timpul verii, ar trebui să fie purtate mai mult iarna. De asemenea, culorile ţipătoare pe care le îmbracă cel mai adesea extrovertiţii, ar trebui să fie vestimentaţia persoanelor melancolice şi limfatice, pentru a le armoniza temperamentul.

● Hainele roşii sunt indicate pentru a stimula apetitul şi pentru a dinamiza combativitatea pe toate planurile. Hainele roşii sunt recomandate în cazul competiţiilor sportive, în care trebuie să facem faţă unor eforturi excepţionale pentru că stimulează creierul pentru a elimina endorfină, ajutând la tonusul bun al organismului şi la o percepţie care va face să nu obosiţi aşa de repede. Evitaţi roşul la locul de muncă sau în prezenţa superiorilor, se vor simţi dominaţi. Culoarea cea mai intensă din punct de vedere emoţional, roşul stimulează un ritm cardiac şi respirator mai rapid. De asemenea, este şi culoarea dragostei şi a îndrăgostiţilor. Fiind o culoare extremă, hainele roşii nu îi ajută pe cei care poartă discuţii de negociere sau care se află în mijlocul unor confruntări. Roşu înseamnă noroc în China, motiv pentru care este şi culoarea tradiţională pentru mirese.

● Hainele portocalii sunt în general indicate atunci când dorim creşterea tonusului sexual. Ele ne fac să ne simţim plini de euforie şi optimism. Deşi se spune că roşul este culoarea pasiunii, portocaliul are însuşirea de a creşte libidoul dacă este prezent în vestimentaţia de zi cu zi. Este o culoare plină de energie, sporeşte creativitatea şi te face să te simţi jucăuşă.

● Hainele galbene întăresc şi dinamizează capacităţile mentale. Ele pot fi folosite în cazul unor suprasolicitări intelectuale sau în stările de criză afectivă. Poate crea senzaţia de putere dominatoare dacă este utilizată în exces. Galbenul intensifică şi facilitează concentrarea şi, datorită efectelor sale, metabolismul poate avea procese mai rapide.

● Hainele verzi sunt recomandate în timpul perioadelor de mari tulburări emoţionale sau mentale. Nu este bine totuşi să purtăm verde prea mult timp sau prea multe haine verzi deodată, deoarece putem cădea în cealaltă extremă, a melancoliei şi a supunerii.

● Hainele albastre sau violete au efectul de a ne rafina stările lăuntrice, de a ne regăsi calmul, pacea şi de a ne deschide faţă de ceilalţi oameni. Va trebui totuşi să fim atenţi, deoarece purtarea permanentă a hainelor de culoare albastră duce în timp la oboseli, constipaţie şi uneori chiar indigestie. Violetul denotă lux, bogăţie, prosperitate şi un simţ pentru lucrurile fine şi sofisticate

● Hainele albe, în general, ne pun în evidenţă puritatea şi starea în care ne aflăm. Purtarea unor haine albe îi face adesea pe ceilalţi să ne vadă aşa cum suntem în realitate. Prin intermediul lor, ceilalţi ne pot intui natura noastră lăuntrică. Dacă alegi să porţi alb, vei reuşi să îndepărtezi orice sentimente de dezamăgire sau plictiseală. În China şi Japonia, albul este culoarea tradiţională pentru doliu.

● Hainele negre ne induc o stare de tristeţe, de depresie şi fobie, însă simbolizează autoritate şi putere. Unii experţi din modă afirmă că femeile care poartă negru îşi arată supunerea faţă de bărbaţi.

● Hainele roz inspiră feminitate şi inocenţă, au efect calmant şi liniştitor. Nu este indicat să purtaţi roz în zilele în care trebuie să luaţi decizii importante.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-17

TAGURI: culoare, haine, psihic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...