2017-01-24 19:30


Cum îşi prepară Ginghină cremele de faţă

 |  14:54
Cum îşi prepară Ginghină cremele de faţă

Atunci când vine vorba de îngrijirea tenului, actriţa Ioana Ginghină face orice. Mai ales că vremea geroasă ne-a cam dat bătăi de cap în ultima vreme. Astfel că, actriţa oferă câteva ponturi despre cum să-ţi faci în casă o cremă exfoliantă, pentru un ten normal şi uscat bazată pe hibiscus.

“Reţeta de azi este pentru gomaj, un gomaj care vă va hrăni pielea, o va curăţa şi îi va da strălucire. Este puţin mai complicată faţă de restul reţetelor pe care vi le-am dat, dar, după cum v-am mai spus şi în alte postări, eu am început de ceva timp să fac diverse experienţe, unele mai reuşite decât altele, iar vouă o să vă dau doar reţetele în care am reuşit să fac ceva bun şi de calitate.

Dacă aveţi timp şi ceva bănuţi, cumpăraţi-vă diverse unelte. Eu am câteva recipiente din sticlă, în care îmi ţin preparatele, am câteva pipete cumpărate din farmacie, linguriţe cu care măsor cantităţile şi un mixer mic cu care amestec preparatele. Voi nu trebuie să vă luaţi chiar tot. Dacă aveţi un borcan din sticlă mai mic şi nişte recipiente de la creme mai vechi, atunci nu e nici o problemă. Eu am de exemplu şi un cântar de bucătarie, deci dacă şi voi îl aveţi, folosiţi-l. Trebuie să aveţi grijă ca ustensilele pe care le folosiţi să fie curate şi dezinfectate. Acest exfoliant se aplică pe toată faţa curată, cu mişcări circulare, care vor favoriza penetrarea ingredientelor active şi îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. După câteva minute bune de frecare uşoară a feţei, clătiţi cu apă călduţă. Pielea va rămâne moale, curată şi catifelată”, este reţeta pentru o mască perfectă postată de Ioana pe blogul ei.

Ioana le oferă cititorilor reţeta de succes

Pentru o cantitate de 50 ml, o cutie normală de cremă, aveţi nevoie de 25 ml unt de shea, 5 ml ulei de chimen negru, 2,5 gr de exfoliant pudră de hibiscus, 15 ml ulei de rosa mosqueta, 7 picături de vitamina C. Pentru început: se topeşte untul de shea pe baie de apă până devine lichid, apoi se adaugă uleiul de chimen negru, se amestecă acestea două bine. Se lasă la răcit, până ajung la temperatura mâinii, apoi se adaugă exfoliantul pudră de hibiscus şi uleiul de rosa mosqueta. Se amestecă iar bine până se uniformizează compoziţia şi se adaugă vitamina E. Se amestecă bine şi gata. Folosiţi, dacă aveţi, linguri de lemn sau ceramică. Este important să stiţi cum să măsuraţi ingredientele, o lingură are circa 5 ml. O linguriţă fără vârf, rasă, are 2,5 gr.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: Ioana_Ginghina, crema_exfolianta, acasa, ustensileComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image