2018-07-20 06:01


Cum previi varicele în timpul sarcinii

 |  16:24
Cum previi varicele în timpul sarcinii

Sarcina aduce momente frumoase, dar şi schimbări majore corpului tău. Kilogramele în plus care se vor adună în cursul celor 9 luni de sarcina vor avea un efect neplăcut asupra picioarelor tale şi pot duce la apariţia sau agravarea varicelor.

Varicele (venele varicoase) apar de obicei pe picioare în timpul sarcinii, dar se pot manifesta şi sub forma hemoroizilor. Pe măsură ce uterul creşte odată cu dezvoltarea fătului cantitatea de sânge din corp se va mări, iar vena cava inferioară este supusă unei presiuni suplimentare. Acest lucru va creşte şi presiunea asupra venelor picioarelor.

Cum se manifestă varicele în sarcina?

Cel mai adesea, varicele apar atunci când ai o moştenire genetică de acest gen şi se agravează în cazul femeilor care se confruntă deja cu ele într-o formă uşoară. Mai mult, dacă eşti supraponderală sau ai o sarcină multiplă, vei fi mai predispusă spre astfel de probleme, informează depici.ro.

Le vei observa imediat pe picioare atunci când venele se umflă şi apar sub o culoare vineţie, aproape de suprafaţa pielii. Îţi vei simţi uneori picioarele grele şi obosite, mai ales dacă ai petrecut foarte mult timp stând în picioare în timpul zilei. Uneori, zona unde apare vena varicoasă este caldă, iar pielea din jurul ei îţi poate da senzaţia de mâncărime.

Dacă nu te-ai confruntat cu astfel de probleme înainte de sarcină, ai toate şansele să scapi fără bătăi de cap de ele după naştere. Dacă ai avut însă o astfel de predispoziţie, varicele se vor agrava şi vor fi din ce în ce mai evidente de la o sarcină la alta.

Cum scapi de piciroarele grele?

Poate eşti printre femeile norocoase care nu se confruntă cu astfel de neplăceri în timpul sarcinii. Dacă eşti însă în tabăra cealaltă, ştii prea bine ce înseamnă să îţi simţi picioarele grele după o zi de muncă.

Indiferent de situaţie, sfaturile noastre îţi vor prinde bine şi te vor ajuta fie să previi, fie să ţii pe loc agravarea varicelor cât timp eşti gravidă.

Păstrează greutatea în limite normale cu exerciţii şi dietă echilibrată. Chiar şi o plimbare prin parc sau de la serviciu până acasă poate face bine pentru circulaţia sângelui, care va face astfel un circuit complet de la picioare către inima. În plus, cu cât pui mai puţină presiune pe picioarele tale obosite, cu atât îţi va fi mai bine.

Ţine-ţi picioarele suspendate. Pe cât posibil, la muncă şi acasă încearcă să îţi ţii picioarele pe un scaun sau pe o cutie atunci când stai pe scaun. ªi în pat poţi să adopţi aceeaşi poziţie şi să îţi ridici picioarele cu ajutorul unei perne ţări sau pe cotieră de la canapea, cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

Nu sta prea mult timp în picioare, dar nici prea mult pe scaun. Chiar dacă munca ta zilnică presupune asta, încearcă să îţi iei din când în când o pauză şi aşează-te sau ridică-te, după caz. Mişcă puţin tălpile, mergi pe vârfuri şi apoi pe călcâie, flexează puţin picioarele astfel încât să pui în mişcare sângele.

Dormi pe partea stângă. Cea mai mare vena din corp - vena cava (ce transporta cea mai mare cantitate de sânge) se afla pe partea dreaptă. Dacă vei dormi întinsă pe partea stângă, vei elibera din presiunea suplimentară asupra acestei vene.

Nu uita de ciorapii medicinali. Deşi poţi fi o adevărat pacoste atunci când afară e cald, pot să îţi fie de mare ajutor atunci când te confrunţi cu problema varicelor. Cu diferite grade de compresie, aceştia îţi vor sutine circulaţia şi vor preveni umflarea piciroarelor şi apariţia durerilor. Nu uita să îi pui înainte să te dai jos din pat, dimineaţa. Dacă te-ai ridicat deja, stai câteva minute întinsă înainte să te îmbraci cu ei.

Vitamina C. Asigură-te că mănânci zilnic alimente bogate în vitamina C, care ajută pereţii venelor să fie elastici, iar asta poate preveni probleme de circulaţie.

În unele cazuri, varicele pot duce la complicaţii grave: formarea unui cheag de sânge, tromboze, ulcer varicos. Nu ignoră problema, mai ales dacă se agravează în timpul sarcinii şi nu pare să dispară sau să se amelioreze după naştere. Mergi la doctor şi găsiţi calea cea mai bună de tratament.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-05-11

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova