2018-12-17 03:25


Dan Negru: „Televiziunea n-a mai construit branduri puternice”

 |  17:01
Dan Negru: „Televiziunea n-a mai construit branduri puternice”

Atunci când vine vorba de divertisment, Dan Negru știe cel mai bine ce înseamnă un astfel de program tv, el fiind printre puținii prezentatori, care, au rezistat în televiziune de-a lungul timpului. De ani buni, el a avut pe mână diverse formate tv, care, s-au bucurat de succes și i-au adus audiențele așteptate. În ciuda tendințelor, Dan Negru se poate mândri că a reușit să rămână în continuare pe val.Prezentatorul a acordat un interviu ziarului PUTEREA în care a vorbit despre evoluția audiovizualului în România, sacrificiile pe care le-a făcut de dragul meseriei, dar și despre noul său show. „Șerifi de România” se numește reality show-ul, care, va începe luni seara la Antena 1, și, care, îl are ca gazdă pe Dan Negru.

Ne dorim schimbarea sistemului. Dar oare televiziunea nu are nevoie și ea de schimbare? De curățenie?

Televiziunea e globalizata. Să schimbăm ce? Formatele internaționale de genul Voice, X Factor, MasterChef etc. sunt în toată lumea. Păi, să le schimbăm, dar cu ce? Sau late night-urile tabloide? Și astea sunt în toată lumea. Îți plac sau nu-ți plac. Să schimbăm Național Geografic sau meciurile difuzate din Champions League? Televiziunea din România funcționează după rețeta internațională. Să o schimbăm pe aia întâi.

Lucrezi de peste 20 de ani în domeniul audiovizualului. Cum ți se pare că au evoluat lucrurile în acest domeniu?

Media a evoluat uimitor în anii ăștia, există zeci de oferte. Dacă și alte domenii ar fi evoluat așa, România era altfel azi. Suntem mari consumatori de media și mai ales suntem foarte creduli când vine vorba de media. Credem orice năzdrăvănie arătată sau spusă la TV. De asta au și apărut atâtea canale TV. Există un public dornic.

Timpul a trecut, dar tu ai continuat să faci performanța și să prezinți diferite show-uri TV. Care e secretul tău? Ai făcut compromisuri de dragul televiziunii?

Am refuzat multe formate în care n-am crezut, pe care nu credeam că le pot performa. Dar cel mai mare compromis l-am făcut când am plecat din Timișoara... e compromisul făcut în favoarea carierei și în detrimentrul unei vieți tihnite.

Știu că faci tot posibilul să-ți ții copiii departe de platourile de filmare. De ce nu vrei ca ei să te urmeze în carieră? Spre  ce ți-ar plăcea ca cei mici să se îndrepte pe viitor?

Nu cred că e o meserie de viitor televiziunea, e o breaslă care se va schimbă radical în anii care vor să vină. Mi-ar plăcea să o urmeze pe mama lor; medicina, oricare ar fi ea, e nemuritoare.

  

Luni seară vei reveni la TV cu un alt show, „Șerifi de România”. Ce aduce nou acest format?

E primul reality-adventure făcut în România. Asta e o noutate. Vedete puse în situații limită, dar și amuzante, în locuri spectaculoase din țară.

Cum ți se pare că s-au descurcat vedetele participante la acest show? Cine te-a impresionat?

Dan Negru: „Televiziunea n-a mai construit branduri puternice”
zoom

Nu s-au prea descurcat, dar și noi am exagerat adeseori. Nu e deloc ușor ca atunci când ești obișnuit cu un anumit standard să stai o lună departe de lume, de civilizație și într-o tensiune uriașă. Asta m-a impresionat la toți, puterea de a încerca să ajungă ultimul eliminat.

Declarai la un moment dat ca în România posturile TV nu-și mai formează oamenii de televiziune, nu mai investesc în ei, ci aleg artiști pe post de prezentatori. Ce avantaje/dezavantaje sunt?

Lazarov spunea că poate să construiască o echipă de producție TV în două luni, dar că nu poate să construiască un brand, un nume în TV nici în 5 ani. Televiziunea n-a mai construit branduri puternice. Profesioniștii în breasla asta sunt tot mai puțini și știu că în anii următori televiziunile vor lucra cu echipe de producție aduse din țările cu televiziuni puternice. Va fi primul pas diferit.

Ai prezentat diferite producții TV. Ce gen de format ar mai reprezenta o provocare pentru tine?

Caut provocarea de la sezon la sezon. „Șerifi” e o provocare pentru că n-am mai ieșit niciodată dintr-un platou de televiziune. O fac prima dată acu'.

 

Dacă nu ai fi în divertisment, ce altceva ai face? Te-ar tenta politica? (să prezenți o emisiune de profil, să reprezinți un politician, să faci parte din vreun partid...)

Ha, ha... Am primit astfel de oferte. Ultima dată am discutat despre un posibil show de divertisment în jurul buletinului meteo. Au fost multe... Ră

mân pe "felia" mea. Deocamdată...

Dan Negru: „Televiziunea n-a mai construit branduri puternice”
zoom

Face armată cu vedetele

12 vedete vor trăi aventura vieții lor în competiția, care, se va difuza luni și marți, de la ora 20.30, la Antena 1. Cazate la o unitate militară din țară, Rona Hartner, Paula Chirilă, surorile de la Bambi (Raluca și Denisa), Natalia Mateuț, Andreea Tonciu, Giani Kiriță, Vladimir Drăghia, Andrei Duban, Andrei Ștefănescu de la Alb Negru, CRBL și Ionuț Pitbull Atodiresei își vor testa puterile în „Șerifi de România”, show, al cărui mare premiu este în valoare de 10.000 de euro. Vedetele vor fi supuse unui cantonament dur, iar pe parcursul edițiilor prezentate de Dan Negru, ele vor fi nevoite să treacă prin tot felul de probe. Prima misiune îi va aduce pe concurenți în mijlocul naturii. Aici, aceștia primesc ca sarcină să instaleze un cort militar și să se gospodărească singuri. Apoi, ei vor trece printr-o probă care se va desfășura pe lac și care îi obligă pe toți să intre la apă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: dan negru, serifi de romania, interviu, televiziune, copii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...