2019-03-25 12:25


Dan Spătaru, acuzat de plagiat. Ascultă melodia originală

 |  20:34
Dan Spătaru, acuzat de plagiat. Ascultă melodia originală

Lansată în 1984 și declarată cea mai frumoasă melodie românească din toate timpurile, șlagărul lui Dan Spătaru, Drumurile noastre toate, este copiat. Este concluzia celor de la Antena 1 care îl acuză pe regretatul artist că nu a trecut pe album compozitorul original. A trecut, în schimb, numele său pe copertă.

Dan Spătaru, acuzat de plagiat. Ascultă melodia originală
zoom
”Drumurile noastre toate” este un plagiat sută la sută după piesa lui Miodrag ”Miki” Jevremovic, un artist cunoscut în fosta Iugoslavie înainte de 1990, transmite Antena1. ”Ea nu va veni în seara asta” este titlul original al piesei.

Jurnaliștii scriu că, în 1981, Dan Spătaru asculta o casetă veche sârbească și, auzind melodia lui Miki Jevremovic, a exclamat: ”Acesta va fi șlagărul meu. ”

”Dan a luat piesa de la un artist sârb și i-a compus versurile trei nopți la rând”, recunoștea soția lui Spătaru. ”Abia după ce a terminat-o mi-a dat să văd ce a scris”, își amintea Sida Spătaru.

Ascultați și versiunea originală, cântată de Miki Jevremovici:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-02

GALERIE MEDIA


TAGURI: dan spataru, plagiat, melodia originala, antena 1, drumurile noastre toate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN ORADEANUL
02 Feb 2016

Se stia asta inca de atunci ! Sau eu unul stiam ! Dar cred ca si Dan Spataru a spus-o ! Doar juriul de la Vocea Romaniei din 2015 nu stia !
ELLA
04 Feb 2016

Ati descoperit vreodată neamuri mai ponegritoare, ca noi?.. Măcar si din recunostintă pentru bucuriile frumoase pe care le.au oferit, in timpuri destul de vitrege, s.ar cuveni sa le pastrăm intreagă memoria oamenilor de talia aceasta, unici in felul lor.. Noi, cei de azi,in afară de a copia in mod special răutătile altora, mai suntem in stare?..
CROCODILUL FLAMAND
04 Feb 2016

DAN SPATARU AVEA O VOCE BUNA...DAR MARE BETZIVAN..SI S-A CULCAT CU NEVASTA UNUI COSMONAUT RUS..ERA SA-L LICHIDEZE K-G-B UL...NOROC CA L-AU SALVAT AI NOSTRI..A BAUT NONSTOP PANA A FACUT CIROZA HEPATICA...PANA LA URMA NIMENI NU E PERFECT,FIECARE ARE CATE O PASARICA
CARLA
08 Mai 2016

N.C.
29 Iul 2017

DAN SPATARU, NU DUCEA PAHARUL LA URECHE SI NICI RUSOAICELE, AU CARACTERUL RUSESC, CAND ASTIA VREA CEVA, ATUNCI, MUSAI, TREBUIE ! DACA A STAT CU DAN LA PAHARE SI L-A VRUT PE DAN, NICI TOT KGB-UL NU-I PUTEA STA IN CALE DOAMNEI COSMONAUT. CE ARE SULA CU COSMOSUL, DACA EA A VRUT DAN SPATARU? DAN SPATARU ERA FOARTE POPULAR PRINTRE DAMELE DE VALOARE DIN MOSCOVA, DOAMNA COSMONAUT NU A FOST SINGURA CARE I-A DEVENIT SPUTNIK. ARTISTII ROMANI MERGEAU DES LA MOSCOVA SI CUM RUSOAICELOR LE PLACE SA FACA COLECTII DE RARITATI, CINE LE PUTEA STA IN CALE ? INTREBATI-L PE FLORIN PIERSIC, CAM CUM ERA PE ATUNCI. CROCODILUL FLAMAND, ZICE CA DAN SPATARU BEA MULT, DAR CE ARTIST, CARE SE RESPECTA NU BEA CU ADMIRATORII? CROCODILE, TU AI FOST LA SECU? VOI ACOLO ERATI ABSTINENTI, ERATI LA REGIM FARA DAME SI COCARTS?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...