2017-01-23 12:38


Dan Cruceru, abordat de doi puradei

 |  21:00
Dan Cruceru, abordat de doi puradei

Dan Cruceru face echipă cu Ioana Maria Moldovan în platoul emisiunii Poveştiri Adevărate. Anul acesta, realizatorul tv a petrecut sărbătorile care tocmai s-au încheiat alături de familie şi de prieteni. Acesta mărturiseşte că între Crăciun şi Revelion a avut parte de o întâmplare şocantă, pe care nu o va uita curând şi care l-a determinat să-şi pună mai multe semne de întrebare.

“Undeva, între Crăciun şi Revelion, nişte prieteni ne-au invitat la o cafea, la o ieşire, ca să mai schimbăm atmosfera. Invitaţia a fost la o cafenea în Dorobanţi. Asta e, să arunce cu piatra în mine cel care nu a fost niciodată la un cico în Dorobanţi! Invitaţia nu poate fi însă comentată, aşa că am răspuns «Prezent». Ne-am urcat noi în maşina noastră autohtonă şi ne-am dus în Dorobanţi. Am parcat cu o nesimţire aproape revoltătoare printre zecile de limuzine sau alte maşini luxoase din sfera OZN-urilor. La intrarea în cafenea, ne abordează însă ca pe orice client de lux, doi puradei. «Barosane, dă şi tu ceva!». «Hai, plecaţi de aici!». «Hai, barosane, te fac pe tine 10 lei?». Am înţepenit! Cum? Cum adică 10 lei? Adică ăsta este «scorul» minim pentru cerşetori în Dorobanţi? Adică mai puţin de atât nu acceptă? Sau dacă le-aş fi dat 2 lei sau 5 lei, mi-ar fi aruncat cu banii în faţă şi mi-ar fi zis că-s nemernic şi zgârcit?”, povsteşte Dan.

În căutarea poliţiei…

Dan a fost consolat de către prieteni, dar asta nu l-a împiedicat să se gândească ce fac autorităţile în tot acest timp şi de ce nimeni nu face nimic cu aceşti cerşetori. “Există tarife minime pentru cerşetorie în funcţie de zonă? Cât se cere atunci în Militari? Dar în Pipera? Dar în Bucureştiul Vechi? Paradoxal, se pare că da. Recunosc: nu le ştiu tarifele din alte zone, dar în Dorobanţi cerşetorii nu iau mai puţin de 10 lei. Consolarea prietenilor cu care ne-am întâlnit la cafea: «Zi sărut-mâna că nu ţi-au cerut 10 euro, că leii nu prea mai sunt la modă aici!». Acestea fiind zise, mai arunc o întrebare în eter: «Şi poliţia unde era?». Cerşetori sunt, ca şi parcangii, ca şi hoţi, ca şi prostituate, dar poliţie? Mai există astfel de organe? Sau tariful e de 10 lei, pentru că vreo 5 trebuie să meargă la domnii cu caşchetă?”, a adăugat nemulţumit realizatorul tv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: Dan Cruceru, abordat, puradei, cafea, DorobantiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image