2018-06-25 20:47


DAR DIN DRAGOSTE. Chilian şi Mărgineanu vor explora un teritoriu subtil

 |  16:06
DAR DIN DRAGOSTE. Chilian şi Mărgineanu vor explora un teritoriu subtil

Florin Chilian, Mihai Mărgineanu, violoncelistul Adrian Naidin şi actorul Radu Iacoban, împreună în spectacolul "Dar din dragoste". Patru cavaleri ai artelor urcă pentru prima dată împreună pe scenă, pentru a le aduce daruri din dragoste celor care au în suflet primăvara.

Florin Chilian, Mihai Mărgineanu, violoncelistul Adrian Naidin şi actorul Radu Iacoban au acceptat provocarea de a explora un teritoriu subtil, cel al inimii, în spectacolul "Dar din dragoste". Cu sorginte certă într-un filon artistic autentic, cei patru dialoghează şi interferează, trecând prin propriile experienţe şi întâlniri muzicale, pentru a se regăsi într-o zonă comună de sensibil, iubirea, cu nenumăratele ei sensuri, împărtăşite, sincer şi personal, celorlalţi. Folk şi jazz, clasic şi poezie, întâlniri potrivite între sunet şi cuvânt - într-un spectacol imaginat după chipul "celor pe care avem impresia că noi le-am ales", aşa cum spune Mihai Mărgineanu, "dar care, abia din clipa în care credem că le-am cucerit, încep să ne cucerească înapoi, mişeleşte şi încetul cu încetul, câte o redută în fiecare zi de convieţuire!".

Florin Chilian, un artist complet, care se joacă amestecând tonalităţi, stiluri şi cuvinte. Experimentează adăugând folk-ului puţin jazz, rock sau muzică clasică şi obţine adevărate poeme, aplaudate apoi în cele mai importante săli şi în toate marile festivaluri. Florin Chilian şi-a cucerit publicul cu atitudini fără echivoc şi cu mesaje care şi-au făcut drum, uneori cu delicateţe, alteori cu o vigoare aproape brutală, către lume. Albumul său de debut, "Iubi", lansat în 2001, a deschis drumul către noi abordări în folk-ul românesc, o viziune modernă, inteligentă, confirmată mai târziu cu piese apreciate deopotrivă de public şi de critică, de la faimosul "Zece", la "Să nu ucizi" sau "Viaţa ca o curvă". Strălucitor în partiturile clasice, plin de forţă şi har în folclor, Adrian Naidin continuă să testeze sunete şi maniere de expresie în colaborări excepţionale.

Radu Iacoban este unul dintre rebelii noului val, un actor plin de forţă, experimental, inspirat, inovator. A întâlnit pe platouri nume sonore ale cinematografiei mondiale, cum ar fi Andy Garcia, dar şi stele ale cinematografiei interne, de la Magda Catone la Mircea Danieliuc.

Biletele sunt disponibile online, pe www.iabilet.ro şi www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti şi la Casieria din staţia de Metrou Unirii 1 din Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-30

Mai multe imagini:
DAR DIN DRAGOSTE. Chilian şi Mărgineanu vor explora un teritoriu subtil
zoom

TAGURI: Florin Chilian, Mihai_Margineanu, Sala Palatului, dar din dragoste

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova