2018-10-22 10:50


De ce a renunţat Tora Vasilescu la teatru

 |  21:00
De ce a renunţat Tora Vasilescu la teatru

Chiar dacă, în urmă cu mulţi ani, a avut momente de cumpănă în viaţa personală, dorindu-şi chiar să renunţe la teatru, Tora Vasilescu nu a cedat şi a continuat să urce pe scenă, la fel de zâmbitoare şi veselă. Despărţirea s-a produs totuşi în urmă cu ceva timp, când a zis „pas“ scenei din mai multe motive, unul dintre ele fiind acela că nu avea satisfacţia financiară dorită.

„Nu am fost un actor cuminte, căci nu prea ţineam cont de sfaturile regizorului. Mai venea câteodată un regizor care cerea o prostie. Îmi spunea că trebuie să joc teatru şi-i răspundeam: «Da? Păi hai să-ţi arăt cum se joacă teatru!». Cu timpul însă, am învăţat să fiu flexibilă. Am vrut să renunţ la actorie în urmă cu mulţi ani, când am avut problemele de familie, însă nu-mi mai place să vorbesc despre asta, pentru că au trecut şi, dacă vorbesc despre ele, ar însemna să le readuc în prezent. M-am pensionat, pentru că mi-am dat seama că nu are sens să-mi consum energia pentru o muncă prea repetitivă, de-acum, pentru mine. Am încheiat un capitol. Eu sunt destul de eficientă şi rapidă, iar uneori mă plictiseam foarte tare să repet luni întregi aceleaşi roluri, numai din politeţe pentru alţii”, povesteşte Tora.

Roluri interesante... din ce în ce mai puţine

Nu-i mai plăcea ceea ce făcea ca actriţă, însă a continuat. A acceptat să facă ultimul său proiect. “Cu toate astea, mi-am mai acordat o şansă. După ce m-am pensionat, am mai făcut teatru. Mi-am luat destinul în mână şi mi-am făcut propriul proiect la Teatrul Evreiesc. A fost cumplit de dificil, pentru că, timp de două ore, trebuia să fiu singură, pe scenă, cu spiritul soţului, apoi cu al amantului. Era un fel de monolog. Am pus mult suflet în spectacolul acela, însă am avut o problemă cu corzile vocale şi m-am oprit. Prin urmare, egoul nu e bun. Trebuie să ai un ego exacerbat ca să vrei să faci singur un spectacol. Şi uite aşa, am primit amendă, la un nivel spiritual mai înalt. Culmea este că spectacolul s-a numit «Sărută-mă, Dibuk», ceea ce înseamnă spirit rău. Aşa că eu am primit atunci sărutul dracului, într-un fel. Un alt motiv din cauza căruia am renunţat la teatru este că nu mai erau roluri interesante pentru femei de vârsta mea. Recunosc, nici un spectacol nu mi-a adus câştiguri financiare mari. Eu, în tinereţe, mă şi miram că mă plăteau aşa de mult. Acesta este şi motivul pentru care m-am pensionat“, a mai adăugat Tora Vasilescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02

TAGURI: tora vasilescu, teatru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...