2017-01-21 00:10

MONDEN


Diana Lupescu refuză să joace în filme

 |  21:00
Diana Lupescu refuză să joace în filme

A fost o perioada în care Diana Lupescu  a refuzat să mai facă teatru, însă a revenit pe scenă, şi acolo vrea să rămână, pentru că, după cum spune ea însăşi, teatrul este adevărata sa existenţă. „Sunt o actriţă care pe scenă se simte mai bine ca în viaţa reală. Realitatea nu mi-a plăcut niciodată. Din fericire, Dumnezeu mi-a dat mijloacele prin care să mă pot exprima, iar şcoala şi experienţa m-au făcut stăpână peste mijloacele actoriceşti. Spontaneitatea este necesară oricărui actor”, spune actriţa.

Diana Lupescu mărturiseşte că este dezamăgită de felul în care se face teatru în prezent şi ne explică faptul că acesta a suferit câteva schimbări. „Teatrul, în esenţa lui, nu a suferit modificări. Cu toate acestea, s-au schimbat publicul, subiectele; au apărut forme noi, business de teatru. Oricum, teatrul a fost şi va rămâne ceea ce este. Dacă aş fi trăit în perioada actuală, cu siguranţă aş fi făcut altceva, pentru că s-au deschis o multitudine de perspective în diverse domenii. Mi-ar fi plăcut să devin psiholog. Cine face teatru adevărat nu poate trăi doar din asta.

Se fac pseudospectacole doar pentru a păcăli publicul o seară sau două, dar nu înseamnă că este teatru. În acest domeniu nu se câştigă sume fabuloase, dar se poate trăi, mai mult sau mai puţin bine. Asta depinde de şansa pe care o ai în viaţă”, crede Diana. Mai mult, aceasta explică  şi motivul pentru care nu acceptă propunerea de a juca în filme. „Publicul este derutat de avalanşa de apariţii vulgare şi de prost-gust, dar există o categorie de public de teatru educat, care preţuieşte valoarea aşa cum trebuie. Dacă ne referim la «foruri», există oameni care nici măcar nu merg la teatru, dar totuşi îşi dau cu părerea.

În urmă cu ceva timp, am mai primit propuneri de a juca în filme, dar am refuzat categoric. Chiar dacă filmul românesc a înregistrat succese la diferite festivaluri, mie nu mi-a plăcut. Deşi era vorba de un film, un fel de produs de export, pentru ei, ceea ce se întâmplă în România este ceva exotic. Aşa că nu m-am arătat interesată, deocamdata, de oferte”, mai adaugă ea.

A intrat în comă alcoolică

Diana Lupescu îşi aminteşte cu plăcere de o întâmplare amuzantă de care a avut parte în urmă cu ceva timp. „Filmam cu Televiziunea Română undeva la munte şi trebuia să tragem un cadru în care făceam baie într-o cascadă. Doar că noi nu am făcut acest lucru vara, când era cald, ci toamna. Ca să rezistăm la aerul acela rece, ni s-a dat puţină vodcă. Eu, având tensiune mică şi nefiind obişnuită cu băutura, am intrat în comă alcoolică. Evident că m-au dus la spital, pentru că mi-am pierdut cunoştinţa. Deşi a fost groaznic, e o amintire amuzantă, pentru mine”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-13

TAGURI: Diana Lupescu, coma, teatru, vodcaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image