2018-09-24 19:02


DOLIU printre fanii „Game of Thrones”! A murit actorul care interpreta personajul Hallyne PYROMANCE

 |  12:32
DOLIU printre fanii „Game of Thrones”! A murit actorul care interpreta personajul Hallyne PYROMANCE

Veteranul actor Roy Dotrice, care l-a interpretat pe "Hallyne Pyromance", expertul în explozibili în celebrul serial "Game of Thrones", a murit în casa lui din Londra, la 94 de ani, relatează online ziarul spaniol Estrella Digital, citat de Agerpres.

A trecut mult timp de când nu mai face parte din popularul serial "Game of Thrones", unde totuși a avut un rol cheie în cel de-al doilea sezon al celebrului serial difuzat de postul HBO. Dotrice ar fi trebuit să-l interpreteze inițial pe Marele Maestru Pycelle, însă din cauza vârstei sale avansate și sănătății sale precare, rolul i-a fost încredințat lui Julian Glover.

Roy Dotrice a fost unul din actorii cheie ai serialului "Game of Thrones", personajul său Wisdom Pyromance având o contribuție importantă la derularea intrigii. Lider al ordinului Alchimiștilor, Hallyne este vizitat de Tyrion Lannister în al doilea sezon al serialului. Maestrul îi dezvăluie atunci lui Tyrion puterea focului verde, care poate ajuta la distrugerea unui oraș întreg. Este substanța explozibilă pe care Tyrion o va folosi mai târziu pentru a distruge flota lui Stannis Baratheon în lupta de la Blackwater.

Deși mulți și-l vor aminti ca Hallyne Pyromance, expertul alchimist din King's Landing, veteranul actor britanic a intervenit în numeroase proiecte și a jucat în filme celebre precum 'Amadeus', câștigător a opt premii Oscar, unde l-a interpretat pe Leopold Mozart, tatăl lui Wolfgang Amadeus Mozart. El a avut și foarte multe roluri în piese de teatru, prima sa iubire.

În pofida vârstei sale avansate, actorul a jucat și în filme comerciale mai recente precum 'Hellboy II', 'Mr. & Mrs.Smith' 'Alien Hunter', sau 'The Scarlet Letter'. Dotrice a câștigat în anul 2000 prestigiosul premiu Tony, la categoria cel mai bun actor, pentru rolul său în adaptarea pentru teatru a filmului 'A Moon for the Misbegotten'.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-22

TAGURI: roy dotrice, hallyne, game of thrones, actor, doliu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Oct 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/45826153.https://petitieonline.net/petitie/09726156.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de modernizare grabnic!Capitala are nevoie de magistrala 7 până în 2020!
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...