2017-01-16 17:39

MONDEN


După naşterea Violetei, Andreea Marin a trecut printr-o depresie puternică. ''Aveam de toate, dar eram nefericită!''

 |  17:34
După naşterea Violetei, Andreea Marin a trecut printr-o depresie puternică. ''Aveam de toate, dar eram nefericită!''
Doar familia şi prietenii foarte apropiaţi au ştiut că Andreea Marin s-aaflat în pragul sinuciderii, în urmă cu trei ani şi jumătate, imediat după ce adevenit mamă.

Vedeta susţine că a suferit de o depresie postnatală foarte puternică,iar cel care i-a salvat viaţa a fost soţul ei, care a dus-o forţat la psihologşi la psihiatru. Andreea le sfătuieşte pe tinerele mame să nu-i urmeze exemplulşi să ceară ajutor imediat ce constată că au probleme. “Mă simţeam ca înserialul «Dallas», acolo unde oamenii bogaţi, care aveau de toate, erau totuşinefericiţi. Aşa şi în cazul meu. Nu-mi lipsea nimic, dar aveam lacrimi în ochide cum mă trezeam. Aveamcapacitatea de a-mi analiza viaţa cumva de afară şi mă simţeam ca într-un film.Nu înţeleageam cum poţi avea atât de multe lucruri şi totuşi să te trezeştiplângând. Până la urmă, m-a luat de mână soţul şi m-a dus la specialist. CândMădălina Manole a murit, am conştientizat că ea a trecut, probabil, printr-osituaţie similară cu a mea, numai că eu am avut oameni lângă mine care m-auajutat. Bănuiesc că nici unui bărbat nu-i este uşor să-şi înţeleagă femeia caree mereu nefericită. Soţul meu a trecut de această barieră şi a mers cu mineacolo unde trebuia să meargă. Nu cred că aş fi ajuns acolo singură. Am fost şila psiholog, şi la psihiatru. Am rămas prietenă cu amândouă doamnele", apovestit Andreea la emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3. Într-oaltă emisiune, ea a recunoscut că a vrut să se sinucidă: “Am ajuns într-unpunct în care nu-mi mai doream să trăiesc, deşi aveam de toate. Mă trezeamdimineaţa cu lacrimi în ochi, fără să am o motivaţie pentru asta. Am avut noroccu soţul meu, pentru că nu a fost genul care să spună. Depresia este o boalăcare ne paşte pe toţi, săraci sau bogaţi. Toţi putem să cădem pradă depresiei,să nu o identificăm la timp, să nu fim capabili să căutăm ajutor".

De ce apare depresiapostnatală şi cum se tratează

“Uneori, sunt reacţiicare conduc la manifestări de ordin psihotic. Despresia postpartum se întindepe parcursul primului an după naştere, pentru că mamele se adaptează foartegreu în noua postură şi nu au avut în jur persoane care să le ajute. Factoriideclanşatori sunt multipli, pornind de la lipsa de pregătire a tinerei mămicişi până la relaţia deficitară cu partenerul de viaţă. Un copil îţi schimbăviaţa brusc şi multe mame au nevoie de perioade lungi de adaptare. Legătura cucopilul trebuie stabilită încă dinainte ca acesta să vină pe lume, iar dacăacest lucru nu se întâmplă, responsabilităţile tinerei mame devin extenuante.Aici intervine tăria de caracter a fiecărei femei, capacitatea de a rezista lafrustrare şi la stres. Multe mămici nu ţin cont de sfatul medicului şi alpsihologului pentru a îmbunătăţi relaţia cu copilul, iar dacă stilul de viaţăal femeii respective este unul agitat şi dezordonat, iar situaţia de laserviciu este una stresantă, apar problemele. Episodul depresiv poate fi foartesever şi poate avea final dramatic, iar un exemplu clar îl constituie cazul MădălineiManole. Este foarte important să ai suportul partenerului de viaţă, alfamiliei, al prietenilor pentru că depresia nu trece de la sine. Tratamentulantidepresiv, sprijinul celor din jur, echilibrul, liniştea şi armonia înrelaţiile cu cei apropiaţi sunt vitale”, ne-a declarat psihologul HanibalDumitraşcu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image