2017-01-20 17:55

MONDEN


Elvira Deatcu: Ne place să aruncăm cu piatra

 |  21:00
Elvira Deatcu: Ne place să aruncăm cu piatra

Actriţa Elvira Deatcu interpretează rolul unei agramate în “Pariu cu viaţa”, primul serial muzical românesc, difuzat de PRO TV. Este şi actriţă la Teatrul Odeon, însă majoritatea proiectelor sale au fost legate de televiziune. Elvira spune că nu este uşor să fii angajata unui teatru de stat, iar dacă nu mai ai şi alte proiecte, nu ai avea din ce să trăieşti.

Chiar dacă au un succes neaşteptat, telenovelele româneşti nu sunt văzute cu ochi buni de către majoritatea persoanelor din showbizz-ul autohton. Mulţi au fost cei care au adus numeroase critici la adresa marilor actori ce au acceptat să apară în aceste producţii, considerând că rolul lor este acela de a urca pe scenă. Puţini ştiu, însă, cât de greu trăieşti doar din salariul primit de la un teatru de stat. Actriţa Elvira Deatcu ne-a explicat ce se întâmplă de fapt cu artiştii noştri. “Deşi vrem să fim consideraţi minţi deschise, libere, noi, «artiştii», suntem plini de prejudecăţi şi tare ne mai place să aruncăm cu piatra. Am auzit judecăţile ironice emise de unii colegi de generaţie, pe care ulterior i-am văzut pe scenă, ruşinos de neverosimili, sau «prestând» în producţii proaste, pe sume mari. Este greu să lucrezi doar în teatru. Dacă joci pentru o singură trupă, şi aceea bugetară, câştigi un salariu umilitor. Dacă te regăseşti în spectacolele mai multor teatre, e posibil să câştigi ceva mai mult şi să reuşeşti să trăieşti decent. Altfel, nu ai nici o şansă”, ne-a dezvăluit actriţa.

A primit sfaturi de la Mircea Albulescu

Interpreta personajului “Tănţica” spune că atunci când a păşit pentru prima dată pe scena teatrului a fost o norocoasă, pentru că a cunoscut oameni care au ajutat-o să-şi împlinească visul. Printre cei care au contribuit la formarea ei ca actriţă, se numără marele actor Mircea Albulescu, de la care a primit cele mai importante sfaturi. “I-am fost elevă. Mi-a spus că mă  aşteaptă un drum anevoios, ne-a sfătuit pe toţi cere i-am fost elevi să greşim cu curaj pentru că numai în şcoală se poate şi asta fără urmări dramatice. De asemenea,  ne-a dezvăluit cel mai dur şi mai trist adevăr al acestei îndeletniciri: «Şansa joacă un rol nepermis de mare!»", a încheiat Elvira Detcu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-09

TAGURI: actrita, Elvira Deatcu, Pariu cu viata, serial, PRO TVComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image