2019-01-20 07:49


EXPERIMENT ŞOCANT. Cum arată o femeie care a dormit 30 de zile cu machiaj pe faţă

 |  19:17
EXPERIMENT ŞOCANT. Cum arată o femeie care a dormit 30 de zile cu machiaj pe faţă
Gabriela Dumba

Demachierea este primul pas spre frumuseţe, mai important chiar şi decât hidratarea pielii cu creme scumpe, pentru că toate acele produse de machiaj pe care femeile le folosesc zi de zi, deşi de foarte bună calitate, distrug tenul dacă sunt lăsate peste noapte. În cazul în care adormim cu fond de ten, pudră, fard de obraz şi alte astfel de minunăţii pe ten, pielea se asfixiază, porii care se deschid în timpul somnului se înfundă şi astfel apar punctele negre, acneea şi ridurile. În plus, pielea îşi pierde din elasticitate şi luminozitate, iar o britanică a aflat asta pe propria-i piele, în urma unui experiment în urma căruia a vrut să demonstreze cât de devastatoare pentru ten sunt efectele necurăţirii acestuia înainte de culcare.

Un sondaj efectuat în Marea Britanie de către o companie de cosmetice a scos la iveală faptul că o treime dintre femei adorm machiate de cel puţin două ori pe săptămână, în mod frecvent. Desigur, acest lucru nu constituie o tragedie dacă se întâmplă rar şi foarte rar, după o petrecere care a ţinut până în zori, de exemplu, când pur şi simplu nu mai suntem în stare, nici fizic, nici psihic, pentru actul demachierii. Însă, atunci când se întâmplă să ne punem la somn cu fondul de ten, pudră şi mascara intacte, urmările pot fi dezastruoase pentru pielea şi ochii noştri. Experţii susţin că în numai o lună de nedemachiere, pielea îmbătrâneşte cu zece ani. Mai mult, este evident faptul că pielea suferă îngrozitor în urma unui astfel de tratament, pentru că se usucă îngrozitor, până la nivelul exfolierii, apare cuperoza, apare acnee, ridurile sunt accentuate vizibil, cearcănele devin cenuşii, zona din jurul ochilor se înroşeşte, ba chiar poate apărea conjunctivita în unele cazuri.

Paşii unui experiment şocant

Anna Pursglove, jurnalist la tabloidul britanic “Daily Mail”, pe partea de beauty, a fost cobaiul propriului experiment şi, timp de o lună, nu a folosit nici un produs de curăţare a tenului, deşi a continuat să se machieze în fiecare zi:

• “În fiecare dimineaţă, la duş, m-am spălat pe faţă cu apă, însă fără a folosi un gel de curăţare sau orice alt tip de demachiant, însă reaplicam farduri de fiecare dată, peste rămăşiţele rămase din ziua precedentă. Din dorinţa de a reda în mod obiectiv efectele acestui experiment, am luat legătura cu un expert în fotografia 3D care mi-a analizat în detaliu pielea, de-a lungul unei luni. La debutul experimentului, ridurile şi calitatea pielii mele erau cele normale pentru o femeie de 40 de ani, însă după o lună de nedemachiere, situaţia s-a schimbat”.

• “Prima zi a fost groaznică, pentru că după o zi caniculară în care am alergat de dimineaţă până seara, pielea mea striga după curăţare, însă m-am ambiţionat să las machiajul la locul lui. Nu numai faţa mea de pernă a avut de suferit, ci şi pielea, pentru că m-am trezit cu ea extrem de uscată, parcă aş fi avut o mască pe faţă, iar în zona pleoapelor îmi apăruseră nişte bubiţe. Câţiva prieteni chiar mi-au spus că arăt foarte obosită!”.

• “În zilele care au urmat, genele se lipiseră atât de tare, încât mi-era extrem de dificil să mai aplic mascara. Mă trezeam smulgându-le şi mi-era foarte teamă că o să rămân fără ele. Într-o dimineaţă, în cea de-a zecea zi de experiment, m-am trezit cu un ochi atât de umflat că abia am putut să-l deschid. Am renunţat să mai aplic fard pe ochi timp de 48 de ore”.

• “Pielea mea era atât de uscată şi încărcată, încât fondul de ten pe care îl aplicam în fiecare dimineaţă crăpa la suprafaţă şi forma cojiţe. Într-o seară am încercat să aplic o cremă hidratantă, evident peste rămăşiţele de machiaj, însă nu a penetrat pielea şi a rămas toată pe pernă. În plus, buzele mi se uscaseră incredibil de tare şi pielea crăpase pe la colţurile gurii”.

• “În urma experimentului, am dezvoltat o oarecare aversiune faţă de mascara şi mi-e teamă că pielea mea a suferit daune iremediabile. Am rămas cu pori dilataţi foarte proeminenţi pe nas, piele extrem de uscată pe pomeţi şi la nivelul buzelor, iar pleopele sunt foarte inflamate. Chisturile albe care mi-au apărut în zona ochilor au format un soi de mătreaţă la nivelul genelor”.

• “La finalul experimentului, mi-a fost analizată faţa cu un microscop şi m-am îngrozit de ceea ce am văzut. În partea stângă a feţei efectele erau vizibile în proporţie de 20%, iar partea dreaptă era afectată doar în proporţie de 10% şi asta pentru că dorm pe partea stângă, iar lipsa de oxigenare a tenului şi-a spus şi ea cuvântul. Concluzia finală a fost că pielea mea a îmbătrânit în 30 de zile cu zece ani! Medicii spun că ridurile s-au adâncit din cauză că pielea şi-a pierdut elasticitatea, iar praful şi poluarea care s-au impregnat în tenul meu au cauzat ceea ce se numeşte stres oxidativ, pielea fiind atacată de radicalii liberi. Aceştia afectează producţia de colagen a pielii, ceea se înseamnă pierderea elasticităţii şi a luminozităţii”.

• “În urma unei luni de machiaj full-time, pielea a rămas foarte roşie, capilarele s-au dilatat îngrozitor de rău. În plus, mizeria care a rămas blocată în pori, nu numai că i-a făcut mai vizibili, ci i-a şi dilatat, şi având în vedere lipsa de elasticitate care a apărut pe parcursul experimentului, a pus capac”.

• “Din fericire, medicii m-au asigurat că efectele dezastruoase nu sunt ireversibile şi, cu o îngrijire atentă, pielea mea îşi va reveni în câteva săptămâni, însă nu trebuie să mai dorm nici măcar o noapte machiată şi chiar dacă nu aş folosi farduri, trebuie să-mi curăţ temeinic pielea şi să aplic o cremă hidratantă sau antirid în fiecare seară”.

• “Nu trebuie să-mi spună de două ori acest lucru pentru că, indiferent cât de ocupată sau obosită aş fi înainte de culcare, curăţarea/demachierea tenului va fi, de-acum încolo, prioritatea numărul unu!”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-29

Mai multe imagini:
EXPERIMENT ŞOCANT. Cum arată o femeie care a dormit 30 de zile cu machiaj pe faţă
zoom
EXPERIMENT ŞOCANT. Cum arată o femeie care a dormit 30 de zile cu machiaj pe faţă
zoom
EXPERIMENT ŞOCANT. Cum arată o femeie care a dormit 30 de zile cu machiaj pe faţă
zoom


TAGURI: experiment, şocant, femeie, machiaj, demachiat, 30, zile, luna, fond, ten, pudră, riduri, acnee, frumuseţe, demachiere, britanică, dormit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...