2019-02-20 01:47


Franţa a interzis pronunţarea cuvintelor Twitter şi Facebook la radio şi tv

 |  18:30

Franţa a interzis pronunţareacuvintelor Twitter şi Facebook în emisiunile de radio şi de televiziune, cuexcepţia cazului în care ele sunt folosite în cadrul unor ştiri despre celedouă platforme online. Motivul care a stat la baza acestei deciziise regăseşte într-un decret ce datează din mai 1992. Potrivit acestui decret,menţionarea unor astfel de servicii, prin pronunţarea numelor lor, reprezintăun act de publicitate. De aceea, trimiterile către Twitter şi Facebookconstituie un tratament preferenţial, informează huffingtonpost.co.uk.

Christine Kelly, purtătoarea de cuvânt a ConsiliuluiSuperior al Audiovizualului (Conseil Superior de l'Audiovisuel / CSA) din Franţa,a explicat această decizie de interdicţie. „De ce să avem un tratamentpreferenţial pentru Facebook, care valorează miliarde de dolari, când existămulte alte reţele de socializare care luptă din greu pentru a fi recunoscute?”,a declarat Christine Kelly pentru publicaţia L'Express. „Ar fi o distorsionarea concurenţei. Dacă vom permite ca Facebook şi Twitter să fie citate în direct,vom deschide Cutia Pandorei - alte reţele de socializare vor depune plângeri şivor spune: «De ce nu noi?»”, a adăugat Kelly.

În urma acestei decizii, criticile au apărut imediat înblogosferă. Bloggerul Matthew Fraser atribuie noile restricţii tradiţionaleipolitici franceze de protecţionism, care se manifestă mai ales atunci când estevorba de „răspândirea” culturii americane.

În 2003, Franţa a interzis utilizarea cuvântului „e-mail”în toate documentele şi publicaţiile guvernamentale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-16
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri



STARBAG




loading...