2019-03-24 03:14


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Băuturi răcoritoare cu mentă

 |  17:30
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Băuturi răcoritoare cu mentă
Mult timp am ştiut că menta se pune doar la ceai, şinimic mai mult. Aşa că am avut o surpriză foarte frumoasă când am descoperit căse poate folosi şi în sosuri, şi în tarte, în felurite combinaţii.

Vara aceasta, însă, nu am mai tehnologizat-o atât demult, ca în ceilalţi ani. Am preferat-o proaspătă, pentru a-i simţi pe deplinaroma inconfundabilă. Şi cum ne putem bucura mai mult de ea, dacă nu în băuturipreparate rapid la blender, din tot felul de fructe – cireşe, vişine, caise,piersici, lămâi. Aşa că am spus “adio” sucurilor răcoritoare “naturale” dincomerţ, colorate şi cu o listă lungă de ingrediente controversate de peetichetă. Şi în fiecare zi, avem şi pentru noi, cât şi pentru musafiri, sucnatural, cu un gust autentic. Ce este mai frumos, e că se face în mai puţin de cinciminute! Reţeta e aceeaşi ca şi la băutura cu ghimber, pe care am maiprezentat-o. Dar totuşi, o repet, cu toate că nu există cantităţi exacte, cifiecare poate adăuga ori fructe, ori apă, ori îndulcitor, după propriul gust.

De exemplu, pentru un suc de vişine, avem nevoie de400-500 g de vişine, cărora le-am scos sâmburii în prealabil. Le vom amestecala blender cu 100 ml zeamă de lămâie, câteva frunze de mentă proaspătă (dacă s-a uscat puţin,nu e nici o problemă!), 100 g zahăr sau orice alt îndulcitor, şi apă, între 500ml şi un litru de apă, în funcţie de cât de concentrat dorim sucul. Şi gatabăutura noastră!

Gust de neegalat şi eficienţă maximă.

Pentru evenimente mai deosebite, poate fi servit întocmaica la orice terasă de fiţe. În pahare, a căror margine udă o trecem prin zahăr,în care vom pune şi cuburi de gheaţă, decorate cu frunze de mentă şi cu un pai înfipt, cu saufără umbreluţă!

O vară mentolată vădoresc!

Cu drag, GDC.

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...