2017-01-23 16:39


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ - Ciorbă de cartofi cu legume

 |  17:51
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ - Ciorbă de cartofi cu legume

Pentru toţie o mâncare absolut banală. Unii chiar o consideră mâncarea săracului. Pe oricegospodină ai întreba acum ce a mai făcut de mâncare, îţi va răspunde, ridicânddin umeri şi oftând - o ciorbă, cu cartofi, cu ce altceva?

Însă, faţă în faţă cu noile realităţi şiaşteptând ca barabula noastră să bată ca preţ portocala, m-am gândit că etimpul ca ciorba noastră, cu care ne-au crescut bunicii, să o ridic la rang dedelicatesă. Şi să o privesc altfel. Poate, cine ştie, la un moment dat, când nevom bate pentru pătrunjel şi mărar, îi voi adăuga avocado şi o voi condimentacu ghimbir şi cardamom!

Aşadar,pentru ciorbiţa noastră nostalgică avem nevoie de: 500 g cartofi, 2-3 morcovi, 2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ţelină, 2 ardeigraşi, 1/2 conopidă, 1 lingura de bulion, 100 ml ulei, piper, tarhon, cimbru şiverdeaţă, 1 litru de borş.Mod de prepapare:Se curăţă zarzavatul, se spală şi se taie ca pentru ciorbă. Ceapa şi zarzavatul(fără cartofi) se pun într-un vas cu ulei înfierbântat şi se înăbuşă până seînmoaie, după care se stinge cu 2 litri de apă fierbinte, se adaugă restul dezarzavat şi se fierb împreună 15-20 de minute. Se adaugă cartofii curăţaţi,spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe, iar după ce cartofii şi legumele au fiert seadaugă şi bulionul, borşul, se mai lasă să dea în 2-3 clocote, după care se iavasul de pe foc. După gust, se poatedrege ciorba cu ou şi cu smântână.

La servire, presărăm din belşug verdeaţă, pentruvitamine şi mulţumind lui Doamne -Doamne că e doar un leu legătura!

Cu drag, GDC

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image