2016-12-08 10:01

MONDEN


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Ciorbă de fasole cu afumătură

 |  18:14
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Ciorbă de fasole cu afumătură

Chiar dacă a trecut puţin timp de la sărbători şi cuvâtulaflat pe buzele tuturor e curăţirea colonului, detoxifierea, totuşi, nu sepoate să nu îţi facă cu ochiul o farfurioară cu slăninuţă sau câţiva cârnăcioriafumaţi. Mai ales dacă îţi aduc aminte de momentele magice, parcă, alepreparării lor. Şi,oricum, se ştie că orice zeamă face bine, mai ales lângă nişte castraveţi sauvarză murată. Aşadar, fasolea noastră, vreo jumătate de kilogram, va fi curăţată,spălată şi pusă la înmuiat cu o seară înainte sau dimineaţa. După câteva ore,se va pune la fiert, în câteva ape, iar în ultima, cu un cartof tăiat sau cu bicarbonatde sodiu.

Separat,punem într-o oală ceapă, morcov şi albitură (pătrunjel, păstârnac, ţelină) lacălit, vreo 10 minute. Apoi adăugăm 300 g de slănină afumată, câţiva cârnaţi şio cană cu apă. Lăsăm la fiert, adăugăm şi bulion, zarzavat din borcan şicondimentele potrivite: foi de dafin, coriandru, boia, sare, piper, cimbru,tarhon şi apoi turnăm fasolea scursă de apă. Se lasă la fiert, până seîntrepătrund aromele. Spre final, turnăm un litru de borş acru şi vom da oalade pe foc când ciorba va da în clocot. Deasupra se presară pătrunjel sau leuştean.Neapărat se va servi cu mămăliguţă şi murături, complet relaxaţi, cu cei dragialături, punând la punct programul detoxifierii de după sărbători.

Poftă mare,

Cu drag, Gospo.

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image