2017-01-22 22:18


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Creveţi în sos de unt

 |  17:47
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Creveţi în sos de unt

Cusiguranţă, mulţi dintre cei tineri au sărbătorit Sfântul Valentin. Pernuţecolorate, un film sau poate o ieşire la restaurant. Pentru alţii, a fost doarun alt pretext pentru a pregăti celor dragi ceva bun şi a uita, la adăpostulunei cine liniştite, în familie, de tot iureşul vieţii. Fireşte, aşa amprocedat şi eu. Am evitat anul acesta să-mi măsor dragostea în dulciuri cumulte calorii. Şi am făcut ceva bun şi rapid, pe gustul celor alături de caream sărbătorit şi am ales o reţetă de creveţi în sos de unt.

Sigur,pare ceva exotic şi foarte scump. Dar, dacă facem un calcul simplu, o jumătatede kilogram de creveţi, cât am folosit, costă cât o pernă de pluş în formă deinimă, care, de la o anumită vârstă, pare destul de caraghioasă şi devine unbanal clişeu. Ca să revin, creveţii au costat în jur de 15 lei.

Înaceastă reţetă am folosit creveţi prefierţi, cei de culoare roz, pe care îigăsim la raionul de peşte proaspăt din supermarketuri. Preludiul preparăriipropriu-zise nu pare atât de complicat ca la prima vedere şi presupuneurmătoarele etape:

-Creveţii se spală în apărece, de mai multe ori

-Li se îndepărtează capetelesau, la fel de bine, se pot păstra, vor ieşi mai suculenţi şi se vor da deoparteîn momentul servirii

-Ultimul inel şi codiţa lorpot să fie păstrate, pentru un aspect mai decorativ al preparatului final.

Celelalte ingrediente de care vom avea nevoiesunt:

-Un căţel de usturoi, curăţatşi tăiat rondele, un sfert de pachet de unt, sucul de la o jumătate de lămâie, sare,piper şi pătunjel verde tocat.

Modulde preparare este foarte simplu. Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugăusturoiul pisat şi apoi creveţii, care se vor sota rapid, cinci minute peambele părţi, altfel se vor întări. Se adaugă condimentele şi sucul de lămâie.Pentru a ieşi mai mult sos, putem adăuga ulei de măsline şi sos de soia, dar cumoderaţie, pentru a nu ieşi prea sărat. După ce va fi aşezat pe un platou, seva presăra deasupra pătrunjel verde.

Mergefoarte bine alături de o garnitură de orez şi un vin alb.

Cudrag, GDC

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image