2019-02-22 13:13


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Cum să faci un tort reuşit

 |  18:30
Oricâtde gospodină ar fi, când vine vorba de pregătirea unui tort, chiar şi cea maivrednică bunicuţă, mătuşă sau mămică în ale bucătăriei, se întâmplă să dea greş.Ori nu le iese crema, ori blatul se lasă, sau smântâna pentru frişcă nu edestul de bună, ori gelatina nu e cea potrivită, sau stresul şi răbdarea laornat nu mai sunt punctul lor forte. De multe ori am observat lucrul acesta. Omasă bine organizată, cu mâncăruri delicioase, în schimb, tortul lăsa de dorit.Şi ca gust, şi ca aspect. De ce? De ce a face un tort, acasă, devine pentrumulte gospodine o adevărată piatră de încercare? O explicaţie ar fi că, încazul unui tort, aproximările cum ar fi “torni făină cât cuprinde”,“pui din ochi”, “pui după gust”, explicaţiile date prin telefon de o rudă dincelălat capăt al ţării nu ar trebui să existe. Şi e foarte frustrant când vezică stai ore întregi în bucătărie, ora sosirii invitaţilor se apropie, iar tupriveşti, îngrozită, dezastrul de pe masă: ce ai fi vrut să devină un tort caresă taie respiraţia tuturor şi să încheie glorios o zi de naştere memorabilă.

Cepaşi ar trebui respectaţi pentru a face un tort simplu, gustos şi delicios?

Înprimul rând, ar trebui să fie făcut cu o zi înainte, ca blaturile să seînsiropeze bine şi aromele să se întrepătrundă. Apoi, reţeta blatului şi acremelor să fie urmate pas cu pas, fără nici o abatere. Tortul nu e nici ciorbiţă,nici tocăniţă. Dacă putem să facem şi o repetiţie, cu câteva zile înainte, arfi perfect. Şi să ne imaginăm tortul ca pe un coc de nuntă. Decoraţiunile,ornamentele, să fie cât mai simple, mai ales dacă nu avem experienţă la acestcapitol. Pus în frigider, să stea singur pe etaj, nu cu alte conserve, peşteafumat, fripturi, care sa-i altereze gustul.

Şi,totuşi, chiar dacă aţi greşit un pic, păstraţi secretul pentru voi. Şi, cel maiimportant, aveţi grijă cine transportă tortul spre masă: să nu fi cinstit preamulte pahare înainte şi să nu existeobstacole în calea sa. Altfel, musafirii vor primi doar ce a mai rămas peplatou, iar prioritatea va fi ştergerea covorului. Vă scriu toate acestea dupăun weekend plin de accindente inerente legate de torturi, de la preparare pânăla manipularea lor.

Şio poză, cu un tort frumuşel, făcut acasă, reuşit şi foarte admirat.

Cudrag, GDC

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...