2016-12-04 08:12

MONDEN


Gospodina de criză va recomanda: dulceață de vișine

 |  15:28
Gospodina de criză  va recomanda: dulceață de vișine

Dacă iubeșticlătitele pline cu dulceață acrișoară, nu prea ar trebui să stai cu mâinile însân vara, căci ai de lucru. Ca orice gospodină respectabilă, trebuie să dai fuguța la piață și să cumperi cevafructe, vișine, cireșe, caise, cât să ai un raft plin cu borcănașe frumosetichetate, cum știi că avea bunica în cămară. Și ce poate fi mai nimeritpentru niște clătite decât o dulceață de vișine! Poate părea complicat modul depreparare și, ce sperie cel mai tare, e operațiunea de scoatere a sâmburilor. Însă dacă ai la îndemână un aparat specialpentru așa ceva, restul e destul de simplu.

O rețetă destul de ușor de reținut sună cam așa. La 5 kg de vișine fărăsâmburi (ar trebui cumpărate 6,5 kg de vișine) se pun 2,5 kg de zahăr. Se pun straturialternative de vișine și zahăr, într-o oală mai mare, care se lasă acoperită,peste noapte. A doua zi se pune oala la fiert, la foc mic la început. Din când încând se scutură sau se amestecă cu o lingură pe care o vom folosi doar la dulcețuri,iar cu o paletă o vom spumui. Se lasă pe foc câteva ore, până scade. Spre finalse pot adăuga câteva crenguțe de mentă și zahăr vanilat. Când vom observa cădulceața s-a legat, adică se desprinde mai greu de pe lingură și nu curge caapa, e semn ca am terminat. Stingem focul și vom acoperi oala cu un prosopumed, pentru a se răci compoziția.Apoi vom pune dulceața în borcane sterilizate, cu mențiunea că vom lăsadeoparte, într-o farfurie, pentru prima porție de clătite.

Spor la treabă, vă urează Gospodina de criză!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-16



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image