2017-01-23 20:49


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ : Fructe, fructe, fructe!

 |  17:46
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ : Fructe, fructe, fructe!

V-aţi simţit vreodată vinovaţi că faceţi multe deserturipe bază de fructe? Vara, mie aşa mi se întâmplă. Mai ales de când am început săfiu mai atentă la ceea ce mănânc şi de când am început să privesc din altăperspectivă mâncarea - ca hrană -, parte integrantă a unui stil de viaţă multmai sănătos şi nu doar ca mijloc de satisfacere a papilelor gustative. Mi separe mult mai simplu şi mai eficient, mai ales pe timp de criză, să ştim cum sămâncăm fructele.

Să le preparăm termic, realizând, ce-i drept, tot felulde prăjiturele, torturi şi aspectuoase, şi delicioase şi cu multe calorii sausă le mâncăm crude, hrănindu-ne organismul cu toate vitaminele şi mineralele pecare le găsim în fructe, din belşug? Opţiunea aparţine fiecăruia dintre noi.Nimeni nu spune că trebuie să nu mai mâncăm deloc tarte cu fructe. Nu ştiu câţidintre noi ar rezista. Însă parcă te simţi mai bine, ca un copil care a făcut ofaptă bună, când pur şi simplu vii acasă cu o sacoşă plină de piersici, caise,de pepene roşu, galben, de zmeură parfumată, le speli, le ştergi bine şi le puipe un platou, răsfăţându-ţi mai întâi privirea în culori intense, de galben,oranj şi roşu. Şi abia apoi, să continui şi să le savurezi, înghiţitură dupăînghiţitură. Şi să te motivezi, să te autosugestionezi, că eşti zi de zi totmai frumos, mai slab, mai sănătos.

Dacă v-am convins, daţi fuga repede la piaţă, umpleţi-văsacoşele, portbagajul cu pepeni sau daţi o fugă la ţară (cine are ţară), alergaţiprin livadă, urcaţi-vă în copaci şi mai ales, fiţi sănătoşi!

Să aveţi o vară frumoasă, vă doreşte GDC.

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image