2016-12-05 18:42

MONDEN


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ Gomboţi cu prune

 |  17:49
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ Gomboţi cu prune

Dacătot este sezonul prunelor, fireşte, orice gospodină care se respectă trebuie săfacă gomboţi cu prune. Sau găluşte cu prune, aşa li se mai spune în unele zone.

Pentruvreo 20 de gomboţi mari, pufoşi, avem nevoie de 1 kg cartofi, 350-400 g făină, 2ouă, 1 lingură ulei sau untură, 2 linguri de griş şi sare, pentru aluat. În timpce punem la fiert cartofii, în coaja (aluatul nu mai iese atât de lipicios caatunci cand i-am fierbe ca pentru piure), ne ocupăm de prune (vreo 20-25 bucăţi).Le desfacem în două şi le pudrăm în interior cu zahăr şi scorţişoară. Putemînlocui şi cu anason sau ghimbir, pentru cei cu gusturi exotice. Când cartofiis-au fiert, îi decojim şi îi pasăm într-un castron cu o furculiţă sau cu presapentru piure. Lăsăm să se răcească uşor, iar apoi adăugăm făina, ouăle, grişul,sarea şi uleiul. Separat, punem apă, la fiert, într-o oală mare, pe jumătate.Aluatul îl întindem pe masa dată bine cu făină, cât să aibă grosimea dejumătate de cm. Tăiem apoi în pătrate (cam 20) şi punem prunele în mijloculfiecăruia, unind capetele opuse, iar apoi le dăm o forma de bilă cu mâinileînfăinate. Când apa a clocotit, dăm drumul găluştelor în oală şi le lăsăm săfiarbă la foc mic. Vom face acestă operaţiune în două etape. Cu o paletă vomverifica să nu se lipească gomboţii de fundul vasului. Când au iesit la suprafaţă,îi mai lăsăm la fiert 10 minute. După ce am scos gomboţii şi i-am pus la scursîntr-o strecurătoare, îi rostogolim într-o tigaie în care am prăjit uşor 50 grunt, 150 gr pesmet, scorţişoară şi 3,4 linguri de zahăr.

Delicioşi!

Poftămare, vă urează GDC!

Pe Gospodina de Criză o găsiţi şi online, lawww.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638939-10-06



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image