2017-01-17 13:09

MONDEN


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ - Legume la wok

 |  19:10
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ - Legume la wok

Chiar daca e primăvară și au apărut verdețurile pe tarabe, în piață și deja eștire oficială că ștevie este, dar lobodă ba, m-am gândit la o rețetă-protest.Mi-ar plăcea și mie o ciorbă proaspătă, dar tocmai pentru că deja imaginațiami-a luat-o înainte și aș vedea în farfurie, în loc de cartofiori și urzicuțe,doar o frunză mare, verde, am renunțat la idee. Și pentru a nu-mi lăsamanipulate de politic papilele mele gustative, am optat pentru ceva exotic, rapidși fără nimic balcanic (poate doar ardeiul iute, de la congelator).

Avem nevoie doar de o pungă sau două delegume congelate asiatice, pentru wok, de sos de soia, de ghimbir, o lingură deamidon, piper și lămâie.

Primul pas este să pregătim tigaia wok conforminstrucțiunilor. Să o încingem bine și să o ungem cu ulei. Ghimbirul ras șiardeiul iute tocat le vom prăji ușor în ulei, cât să-i dea o aromă specifică,iar apoi le vom scoate ușor, cu o paletă. Vom da drumul legumelor în wok, vompresăra peste ele amidon, vom adăuga puțină lămâie, sosul de soia, piperul șile vom căli bine pe toate părțile 3-4 minute, cât să rămână călite la exteriorși mai crocante în interior, nicidecum moi.

Vom servi legumele lângă o garnitură simplăde orez cu bob lung, fiert, căruia îivom putea schimba culoarea adăugând puțin șofran sau cardamom.

Totul simplu, rapid, la vedere, foartesănătos, fără legumele, săracele, purtătoare primăvara asta de încărcăturăenergetică negativă.

Poftă mare, vă dorește

Gospodina de criză!

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image