2016-12-05 16:45

MONDEN


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ. Prăjitura „Negresă”

 |  19:23
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ. Prăjitura „Negresă”

Cred că aceasta e una dintre reţeteleclasice, cu puţine ingrediente, ieftine, care erau nelipsite de pe masagospodinelor pe timpul comunismului, alături de chec. Şi cum istoria se repetă,şi reţetele revin. Astăzi avem şi alte avantaje, robotul sau mixerul, ceea ceface ca să scurtăm considerabil timpul preparării lor. Aşadar, pentru o negresăpufoasă avem nevoie de următoarele ingrediente: 2 ouă, 150 g zahăr, 100 mlulei, 200 ml lapte, esenţă de rom sau vanilie, 250 g făină, 3 linguri gem deprune sau de caise, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, 50 g nuci rupte bucăţimari sau măcinate fin, în funcţie de preferinţe.Mixăm bine ouăle cuzahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul. Adăugăm uleiul şi mixămpână compoziţia devine ca o cremă. Punem şi gemul şi omogenizăm. Turnăm apoilaptele şi esenţa şi amestecăm uşor. La final, încorporăm făina împreună cupraful de copt şi cacaoa şi la sfârşit nuca. Compozitia o punem într-o tavă (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt şi o dămla cuptorul preîncălzit la 180 grade, în jur de 30-35 de minute. Scoatem blatulpe un grătar şi îl lăsăm la răcit.

Pentru un aspect mai deosebit şi un gust maiaparte, putem prepara o glazură din 150 g ciocolată albă şi 50 ml lapte, pecare le vom topi la foc mic. Când se va răci glazura, o vom nivela cu o spatulăpeste negresă, iar deasupra vom presăra fulgi de cacao. Va ieşi o prăjiturărapidă, săţioasă şi foarte aspectuoasă.

Poftăbuna!

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-11-27



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image