2017-01-17 02:52

MONDEN


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ. Salată de… Frunză Verde

 |  17:45
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ. Salată de… Frunză Verde
De mult nu am mai urmărit ştiri politice. Însă înweekend, dacă tot s-a întâmplat să asist la câteva secvenţe privind importantulCongres PDL, am putut constata că un eveniment aparent banal pentru mine, deodată,începuse să fie interesant. A prezentat importanţă nu din punct de vederevizual, ca pentru cei care au filmat de jos în sus, nici din punct de vedereauditiv, căci am ratat numărul de stand-up comedy al lui Theodor Paleologu. Cemi-a atras atenţia au fost conotaţiile legumicole şi implicit culinare ale unornume care erau pe buzele tuturor: „Frunză Verde”, „Tarhon”. Chiar şi „Oltean”mi-a trezit, brusc, papilele gustative. Dintr-odată, aveam în minte un meniucomplet: tot felul de salate de frunze verzi, ciorbiţă de tarhon şi mâncăricăde praz şi ceapă, preferata de orice oltean.

Aşadar, cu privirea în televizor, pătrunsă de măreţulmoment politic, am luat hotărârea să devin şi eu, pe cât posibil, un om raw. Şisă nu treacă o zi fără a avea o frunză verde în farfurie. Sau pe pâine. Şi, făcândun silogism forţat, să simt şi eu că mănânc politică pe pâine. Dar cu multipleefecte benefice pentru sănătate, nu cu stres şi nervi, ca în faţatelevizorului.

Concluzionând, se înţelege că reţeta zilei e salata decrudităţi: de ridichi, ceapă verde, castraveţi şi, fireşte, verdeţuri (spanac,pătrunjel, mărar, salată verde, lobodă). Cu ulei de măsline, oţet sau lămâie şichiar cu un pic de tarhon. Şi să nu uităm de ştevie, leguma - vedeta politică aprimăverii - care a apărut în sfârşit în pieţe, întru fericirea unei prime „doamne”.

Poftă mare! şi „La cât mai multe frunze verzi, doar înfarfurii!”

Cu drag, GDC

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image