2017-01-23 04:41


GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Salată de sfeclă roşie cu mandarine

 |  17:54
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Salată de sfeclă roşie cu mandarine

Pentru că tot mai multe gospodineoptează în perioada aceasta pentru salate, m-am oprit şi eu asupra unei reţetede salată de sfeclă roşie mai deosebită. Şi anume, una cu mandarine, o variantămai exotică decât cea clasică, cu hrean. Cum am ajuns la ea? Din necesitate.Cine are copii ştie că trebuie să apelezi la tot felul de subterfugii, detrucuri, pentru ca mâncarea sănătoasă să fie cât mai atrăgătoare. Aşa că niştemandarine amestecate printre feliile de sfeclă îi vor face cu ochiul celui mic şinu va mai fi atât de reticent ca atunci când simţea gustul puternic alhreanului. Bineînţeles, există şi riscul ca din farfurie să dispară doarmandarinele, de aceea, tot trebuie să fim atenţi pentru început.

Pentru reţeta aceasta avem nevoiede 3-4 rădăcini de sfeclă roşie, de miere de albine, oţet balsamic, ulei de măsline,sare şi o mandarină.

Sfecla se curăţă de rădăcini şipământ, se spală, apoi se pune la fiert în apă cu sare, 1-2 ore. Se poate coaceşi la cuptor, va ieşi mai gustoasă. Indiferent de modalitatea aleasă, vomverifica cu furculiţa dacă este pătrunsă. Când furculiţa intră până la capăt însfeclă, aceasta este gata. Curăţăm sfecla cu o lingură, apoi o tăiem felii sauo dăm pe răzătoarea mare. Amestecăm sfecla cu oţet, sare, miere sau zahăr, iar,la final, mandarinele curăţate de coajă şi tăiate feliuţe. Salata de sfeclă roşie se poate păstra în borcaneînchise, la frigider, chiar şi 1-2 săptămâni.

Poftă mare vă urează GDC!

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image