2018-12-19 17:54


"Hotel California" se aude din cer. A murit unul dintre fondatorii Eagles

 |  14:36
"Hotel California" se aude din cer. A murit unul dintre fondatorii Eagles

Glenn Frey, unul dintre fondatorii și chitarist al grupului rock american Eagles, cunoscut în întreaga lume pentru piesa "Hotel California", a murit luni la 67 de ani.8db2b0a2-607d-4746-9500-fc503da806c8 "Cu mare durere anunțăm moartea camaradului nostru, fondator al Eagles, Glenn Frey, la New York, luni", a scris trupa pe site-ul său de internet, potrivit Agerpres.

Glenn Frey a murit ca urmare a mai multor boli, printre care poliartrită reumatoidă și pneumonie, potrivit Eagles. "Suntem în stare de șoc și tristețe profundă", a adăugat Don Henley, un alt membru al grupului, într-un comunicat.

Eagles, grup condus de Don Henley, vocalist și baterist, și de Glenn Frey, chitarist, a dominat topurile americane în anii 1970 cu hiturile "Take It Easy", "One of These Nights" și "Hotel California", piese care constituie astăzi bucăți clasice. Grupul a vândut în Statele Unite peste 29 de milioane de exemplare din albumul "Their Greatest Hits" (1971-1975), fiind al doilea album după "Thriller" al lui Michael Jackson, potrivit Asociației profesioniștilor din industria discografică americană (Recording Industry Association of America). Din cauza problemelor de sănătate ale lui Glenn Frey, grupul a amânat în decembrie o apariție publică în care urmau să primească o prestigioasă recompensă de la Centrul Kennedy, încoronând întreaga lor carieră artistică.

Format la începutul anilor 1970, grupul, întruchipând un pop-rock cool influențat de country music, a intrat în 1998 în Rock and Roll Hall of Fame, panteonul rockului. Formația The Eagles a primit șase premii Grammy, printre care Discul Anului în 1977 pentru "Hotel California". Grupul s-a despărțit în anii 1980, reunindu-se ulterior, în 1994.

Academia premiilor Grammy a considerat moartea lui Glenn Frey "o imensă pierdere pentru muzică", adăugând că acesta făcea parte din "unul dintre cele mai legendare grupuri din istoria muzicii pop".

"Legătura pe care o construisem între noi acum 45 de ani nu s-a întrerupt niciodată, nici chiar în cei 14 ani în care Eagles a fost dizolvat", a spus Don Henley. "Cuvintele nu pot descrie tristețea, dragostea și respectul nostru față de tot ce a dat el, nouă, familiei, muzicii și milioanelor de fani din lumea întreagă", scrie grupul pe site-ul său.

Ultimul concert al formației The Eagles a avut loc în luna iulie, în Louisiana, la capătul a celor doi ani de turneu efectuat după lansarea unui documentar despre grup.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-19

TAGURI: eagles, hotel california, glenn frey
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...