2017-01-17 06:56

MONDEN


''Împreună pentru fiecare copil''. Iuliana Tudor a strâns 60 000 de euro în campania UNICEF

 |  16:29
''Împreună pentru fiecare copil''. Iuliana Tudor a strâns 60 000 de euro în campania UNICEF
Campania “Împreună pentru fiecare copil”, iniţiatăde UNICEF, în parteneriat cu TVR, a debutat în data de 10 iunie, în cadrulemisiunii “O dată-n viaţă”, de la TVR1, prezentată de Iuliana Tudor. În urmacampaniei s-au strâns peste 60.000 de euro, fonduri ce vor fi folosite pentru asusţine serviciile de sprijin pentru familii care aucopii cu dizabilităţi precum şi servicii alternative instituţiilor de statpentru copiii deja instituţionalizaţi – case de tip familial.

Peparcusul a trei ediţii ale emisiunii “Odată-n viaţă”, telespectatorii au putut urmări cazurile a nouă copii cudizabilităţi intelectuale şi motorii care au beneficiat de sprijin pentru a-şiîndeplini dreptul la o viaţă normală. Mai mult de 30.000 de români au fostsensibilizaţi de poveştile acestora şi au făcut donaţii pentru ca mai mulţi copii cu dizabilităţi din România să poată primiajutor specializat.

“Prin intermediul divertismentului, emisiunea “Odată-n viaţă” a avut dintotdeauna rolul de a sutine diverse cazuri socialeexistente în ţară. Astfel, asocierea cu UNICEF în campania “Împreunăpentru fiecare copil” a venit natural şi ne bucurăm că am reuşit să strângem osumă de bani importantă pentru a fi alături de aceşti copii şi de familiilelor”, adeclarat Iuliana Tudor.

Timpde trei săptămâni, numeroase personalităţi au susţinut cauza campaniei Împreună pentru fiecare copil,participând la emisiunea Iulianei Tudor, de la TVR1. Printre acestea se numărăPrincipesa Lia, Nicola, Olimpia Panciu, Aurel Ticleanu, Marina Scupra şiNarcis Iustin Ianau, celebrul adolescent contratenor.

Donaţiile,în valoare de peste 60.000 de euro, vor fi folosite pentru a spijini integrareaîn comunitate şi asistenţă adecvate pentru un trai decent al copiilor cudizabilităţi intelectuale sau motorii. Astfel, campania Împreună pentru fiecare copil, îşi va îndeplini obiectivul de acreşte accesul şi calitatea serviciilor dedicate pentru această categorie, carepoate deveni extrem de vulnerabilă.

Fondurilerezultate vor fi direcţionate către sprijinirea familiilor care au copii cudizabilităţi, astfel încât acestea să nu fie nevoite să se separe de copii şipentru a le asigura protecţia şi sprijinul necesar. De asemenea, donaţiile vorcontribui la susţinerea serviciilor de protecţie specializată (în case de tipfamilial create de organizaţii neguvernamentale) pentru acei copiicu nevoi speciale care nu au familie şi care au trăit în instituţiinepotrivite pentru dezvoltarea lor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image