2019-01-19 10:54


În premieră, la Teatrul Evreiesc de Stat. Maia Morgenstern trăieşte „O tragedie dentară”

 |  16:55
În premieră, la Teatrul Evreiesc de Stat. Maia Morgenstern trăieşte „O tragedie dentară”

În premieră pe ţară, cea mai nouă producţie a Teatrului Evreiesc de Statîi aduce în prim-plan pe cei mai îndrăgiţi actori ai săi, dar şi un regizornotabil, Felix Alexa.

Spectacolul te va purta cu fineţe şi umornegru prin meandrele sufleteşti ale unei familii ce a trăit experienţaHolocaustului pierzându-şi ambele fiice - pe una în lagărele morţii, iar pecealaltă, încă în viaţă, în izolarea unei mănăstiri catolice. O producţieputernică şi emoţionantă despre situaţiile paradoxale şi extreme în care tepoate arunca istoria.

Jean-Claude Grumbergtrăieşte la Paris şi a fost mai întâi actor, apoi a început să scrie teatru şiscenarii de film, fiind în clipa de faţă autorul a peste treizeci de piese. Afost răsplătit cu numeroase şi prestigioase premii, printre care câteva premiiMoliere - unul primit în 2009 chiar pentru "Tragedie dentară" -,Marele Premiu pentru Teatru al Academiei Franceze (1991), Marele Premiu al SACD(Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici) pentru întreaga operă(1999), Premiul César pentru cel mai bun scenariu (la filmul "Amen"al lui Costa Gavras în 2003) ş. a. J.-Cl. Grumberg este considerat de ClaudeRoy "autorul tragic cel mai comic din generaţia sa".Piesa, densă şi de undinamism cinematografic, este o poveste din Franţa de după cel de-al DoileaRăzboi Mondial, o poveste pe muchie de cuţit, balansând milimetric întretragism şi ironie tandră.

Cu: Maia Morgenstern, TudorAaron Istodor, Andrei Finţi, Anka Levana.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...