2019-03-19 04:09


În timp ce alţi lăutari solicită 2.000 de euro pentru un spectacol, Nelu Ploieşteanu se mulţumeşte şi cu mai puţin. „Cânt şi pe 500 de euro, îmi văd lungul nasului”

 |  18:22
În timp ce alţi lăutari solicită 2.000 de euro pentru un spectacol, Nelu Ploieşteanu se mulţumeşte şi cu mai puţin. „Cânt şi pe 500 de euro, îmi văd lungul nasului”

Este unul dintre cei maiapreciaţi artişti de muzică lăutărească, însă asta nu îl transformă şi în celmai „scump” dintre ei. Nelu Ploieşteanu ne-a mărturisit că, în vreme ce alţicolegi de breaslă solicită sume piperate pentru spectacolele lor, el semulţumeşte cu 1.500 de euro pentru o apariţie live, din care rămâne doar cu 500în buzunar, restul împărţindu-i cu taraful său. Cântăreţul spune că nu a uitat niciodatăcă provine dintr-o familie modestă şi că întotdeauna „a ştiut să-şi vadă lungulnasului”. În prezent, Ploieşteanu lucrează la un nou album, pe care îl vaînregisra împreună cu Margareta Pâslaru.

În plină crizăeconomică, Nelu Ploieşteanu spune că nu resimte atât de acut efectele acesteia,pentru că nici în vremurile mai bune nu obişnuia să solicite onorarii foartemari. „Mulţumesc lui Dumnezeu, deocamdată n-am prea simţit criza. În cepriveşte muzica populară, sunt mulţi artişti şi poate că pentru ei este maigreu, dar eu fiind printre puţinii care cântă muzică lăutărească, sunt încăsolicitat. Şi-apoi, eu n-am ţinut aşa mult la bani în viaţă, şi pentru astacred că am avut mai mult de câştigat. Cânt şi pe 500 de euro, pentru că amştiut mereu să-mi văd lungul nasului. Am fost un lăutar amărât, ştiu de unde amplecat şi n-o să uit vreodată! Ar fi culmea acum să cer mii de euro pentru ocântare. Eu şi echipa mea, de şase persoane, am acceptat să cântăm şi pentru 1.500de euro. Poate că şi de asta nu ducem lipsă de solicitări. E mai bine aşa,prefer să ajung acasă cu 500 de euro în buzunar şi să dorm liniştit”, adeclarat Nelu Ploieşteanu pentru „Puterea“.

„Nu sunt bogat, dar am o familie frumoasă”

Ploieşteanu ne-a maipovestit că are colegi de breaslă care cer şi 2.000 de euro pentru unspectacol, deşi nu cântă însoţiţi de un taraf. „Nu pot să dau nume, dar ştiufoarte bine cum merg lucrurile în domeniul ăsta. Am colegi care merg de la2.000 în sus, doar cu o orgă după ei. Eu împart banii cu oamenii cu care cânt.Asta e, să fim sănătoşi cu toţii. Eu n-am umblat după case şi maşini, am omaşină normală, nu sunt bogat, dar am o familie frumoasă, de care îmi place săam grijă. Copii, nepoţi, toţi sunt în grija mea şi nu-mi doresc decât sănătate!Mie nu-mi trebuie decât bani de ţigări şi de benzină. În rest, nu alerg dupăbogăţii”, a mai adăugat maestrul muzicii lăutăreşti. Nelu Ploieşteanu are cincicopii: patru fete şi un băiat. Dintre cei doi nepoţi, unul îi calcă pe urme,fiind elev la Liceul „Dinu Lipatti“.

Album cu Margareta Pâslaru

După ce, în luna iulie,a lansat albumul „Orice om este actor câteodată”, Nelu Ploieşteanu ne-a spus căîn curând se va apuca de lucru la un alt material discografic, alături deartista Margareta Pâslaru. „Dumneaei şi-a dorit să înregistreze un album cumine, iar eu am fost onorat. Momentan este plecată din ţară, dar ne vom apucade treabă peste puţin timp.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...