2019-01-16 18:51


În timp ce doctorul Queridei este nehotărât, colegii lui de breaslă sunt categorici: “Dacă Oana Zăvoranu ar fi fost gravidă, ar fi avut şi acum urme de sarcină!”

 |  18:51
În timp ce doctorul Queridei este nehotărât, colegii lui de breaslă sunt categorici: “Dacă Oana Zăvoranu ar fi fost gravidă, ar fi avut şi acum urme de sarcină!”

Uite sarcina, nu e sarcina! Probabil că asta stă scris pe tăblia patuluide spital al Oanei Zăvoranu, protagonista unui episod de telenovelă cu scenariuhalucinant. După ce medicul Eugen Tănase, de la Spitalul CF2, unde soţia luiPepe a fost internată recent, s-a arătat confuz în privinţa existenţei uneisarcini a Queridei, am cerut opinia despre acest caz de maxim interes naţionalunui medic ginecolog, care ne-a lămurit că doctorii au la îndemână mai multemetode prin care pot determina clar dacă Oana a fost sau nu gravidă. DoinaNiţulescu, cunoscut medic primar de obstetrică-ginecologie, este de părere că EugenTănase încearcă acum să păstreze misterul în privinţa presupusei sarcini aQueridei, la dorinţa pacientei.

Ceea ce am sperat cu toţii că este doar o păcăleală de sezon, ce va firecunoscută în zorii zilei de 1 aprilie, continuă cu un scenariu tragic-comicîn care personajele se contrazic în declaraţii, fix în postul Paştelui.Marianei, Oanei şi lui Pepe li s-au alăturat medici, şoferi de ambulanţă,prieteni, bodyguarzi, paparazzi care dau o notă pe alocuri amuzantă, pe alocurimenită să-ţi ridice tensiunea, întregii poveşti. În trei săptămâni, Oana Zăvoranua trecut prin agonie şi extaz: a declarat că nu s-ar vedea niciodată în posturaunei mame cu “copilul de gât şi ţâţele până la buric” pentru ca după două săptămânisă afle că, de fapt, era gravidă “într-o lună şi ceva”, atunci când făceaafirmaţii capabile să stârnească furia mamelor din lumea-ntreagă. Au urmatcâteva zile în care şi-a expus talia de viespe la Capatos pe canapea, a băut coca-colaşi a rezistat până la ore târzii în noapte, însă era fericită că analizele auindicat o stare de sănătate perfectă şi o sarcină absolut normală. A urmatplecarea cu surle şi trâmbiţe din casa lui Pepe, dar şi cu hârtia igienică dincasă şi cu detergentul de vase. Sâmbătă-seară a intrat în direct, prin telefon,la OTV unde s-a certat cu mama ei, invitată în studioul lui Dan Diaconescu,acesta avertizând-o să nu mai ţipe atât de tare pentru că-i face rău copiluluipe care îl poartă în pântece. Iată că nenorocirea prevestită, în direct şi înreluare, de Dan Diaconescu, s-a întâmplat şi duminică după-amiază Oana leşinaîntr-o cafenea din Dorobanţi. Medicii sosiţi de urgenţă la faţa locului auidentificat o hemoragie nazală, însă susţinătorii vedetei veniţi în fugă laspital au ridicat miza şi au spus că este vorba despre o hemoragie vaginală.Botezatu a fost ceva mai informat şi a vehiculat şi o hemoragie internă încazul Oanei Zăvoranu. Nici medicul vedetei nu a fost mai exact în exprimareadiagnosticului, având în vedere că şi-a schimbat declaraţiile de la o oră laalta.

Doctorul Tănase are nevoie delecitină sau este fan Pinocchio?

Cum a uitat doctorul Eugen Tănase de la Spitalul CF2 caă Oana a fostgravidă şi cum şi-a adus aminte de acest lucru după două ore…rămâne un mister.Cert este că declaraţiile contradictorii ale medicului au stârnit uimire înrândul colegilor de breaslă. Luni la prânz, doctorul a spus clar că “Oana nueste însărcinată. Dacă a fost o sarcină, şi e posibil să fi fost, înmomentul de faţă nu mai există. Ea pierde sânge de câteva zile. Nu multcantitativ. Pe stres e posibil să se declanşeze o hemoragie, e o dereglareneuro-hormonală. Nu sunt semne clinice în acest moment de vreo sarcină”. Câtevaore mai târziu, doctorul mai face o ecografie şi acceptă şi ipoteza că “acoloar fi putut fi o sarcină”. O zi mai târziu, acelaşi medic vine în faţa preseicu o declaraţie incredibilă: “Oana Zăvoranu se va externa cu diagnosticulendometrită hemoragică, ceea ce înseamnă hemoragie şi inflamare ovariană. Aşacum am mai spus, în cazul Oanei pot face o deducţie logică în funcţie deanamneză şi să spun că este posibil ca în urmă cu 10 zile sau două săptămâni săfi fost o sarcină care s-a oprit în evoluţie, după care a urmat hemoragia. Darnu pot confirma diagnosticul de avort. Nu pot exclude să fi fost, dar nu potspune cu certitudine acest lucru, pentru că a venit târziu. La fel şi inflamaţiaovariană poate fi pusă şi ea pe seama unui avort şi, totodată, a unui procesinflamator cu altă cauză”. Cu alte cuvinte, nu ştim sigur dacă a fost, dar s-arputea să nu fi fost!...

Medic: Doctorul Oanei încearcă să scoată acumcastanele din foc!

Stupefiatăde declaraţiile contradictorii ale doctorului Eugen Tănase de la Spitalul CF2din Bucureşti, Doina Niţulescu, medic primar obstetrică-ginecologie la ClinicaSanador, a clarificat situaţia pentru ziarul “Puterea”, concluzionând faptul căeste imposibil ca un medic să nu-şi dea seama dacă o pacientă a fost sau nu însărcinată.“Nu-mi vine să cred că un medic specialist a putut să facă o asemeneadeclaraţie. Cred că dumnealui încearcă acum să scoată castanele dinfoc. În ginecologie, hemoragiile sunt o problemă cu «n» cauze. Este posibil să fi fost o sarcină care s-a oprit din evoluţie,dar atunci ar fi trebuit să aibă sângerări, dureri şi alte probleme, şi ar fitrebuit să se prezinte la medic, ori eu am înţeles că nu s-a prezentat. Esteimposibil să declari, ca medic specialist, că nu ştii dacă o pacientă a fostsau nu însărcinată! Dacă a fost, într-adevăr, ea ar trebui să aibă şi înprezent semne de sarcină. Sunt trei metode prin care se poate stabili clar dacăea a fost sau nu însărcinată. Prima o reprezintă banalul test de sarcină, carear trebui să iasă pozitiv, chiar şi la două săptămâni după ce pacienta asuferit un avort spontan. În afară de acest test de sarcină, un alt semn dupăcare un medic se poate ghida îl constituie gonadotropinele, analiza HCG. Acestaeste un test de fineţe în sarcină, prin care se poate determina limpede dacă eaa existat sau nu. Iar a treia metodă este analiza de la anatomie patologică,biopsia. Dacă a existat o sarcină, medicul ar fi trebuit să facă hemostază princhiuretaj. Resturile sarcinii ar fi trebuit trimise în laborator, unde să seefectueze o biopsie şi să se stabilească dacă a existat sau nu un embrion înuterul pacientei. Rezultatele parvin în aproximativ 10 zile. Aşadar, dacămedicul ar fi vrut să lămurească această problemă, ar fi avut la dispoziţie maimulte metode. Probabil, însă, că evită să elucideze misterul, la dorinţa pacientei”,ne-a declarat doctoriţa Doina Niţulescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
06 Apr 2011

Si astia se cred medici? Ce sunt alea urme de sarcina? O zi buna !
Random imageUltimele stiri

loading...