2018-07-18 00:08


Insomnia duce la creșterea tensiunii arteriale

 |  14:16
Insomnia duce la creșterea tensiunii arteriale

Persoanele care nu se pot odihni suficient de bine pe timpul nopții sunt predispuse la hipertensiune arterială, potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii de la Centrul Henry Ford specializat pe tulburările de somn, din Detroit, Statele Unite, au constatat că riscul apariției hipertensiunii arteriale este mai mare in rândul oamenilor care suferă de insomnie, spre deosebire de cei care nu au probleme cu somnul. Cauza hipertensiunii arteriale la insomniaci se datorează faptului că aceștia se trezesc de foarte multe ori pe parcursul noptii.

De asemenea, perioada mare în care aceștia trec de la starea de veghe la somnul deplin poate influența valoarea tensiunii arteriale. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că, cu cât unei persoane îi ia mai mult timp să adoarma și cu cât se trezește mai des în timpul nopții, cu atât tensiunea arterial este mai mare. La studiu au luat parte peste 5000 de persoane. O parte din voluntari sufereau de insomnia, în timp ce restul persoanelor aveau obiceiuri normale de somn.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-30

TAGURI: Insomnia, tensiune arteriala, hipertensiune

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova