2019-01-20 18:13


INSULA DE SMARALD. Top 10 Cele mai frumoase plaje din Thassos. GALERIE FOTO!

 |  18:59
INSULA DE SMARALD. Top 10 Cele mai frumoase plaje din Thassos. GALERIE FOTO!
Gabriela Dumba

Thassos rivalizează cu insula Corfu în privinţa vegetaţiei, aceste două insule ale Greciei fiind cele mai împădurite bucăţi de pământ din cele câteva zeci ale Eladei. Îmbinarea dintre munte şi mare este fabuloasă, peisajele unice pe care le oferă insula Thassos tăiând răsuflarea turiştilor, aceasta fiind, de altfel, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români. Una dintre cele mai frumoase plaje din Thassos şi din toată Grecia este MarbleBeach, „plaja de marmură”, care îşi întâmpină vizitatorii cu nisip alb imaculat şi ape turcoaz, desprinse parcă de pe pânzele unor pictori celebri.

Marble Beach (SaliaraBeach)

Thassos este cea mai nordică insulă a Greciei, aflată în Marea Egee, la doar opt kilometri de partea continentală şi din România se ajunge relativ uşor, după zece ore de condus. Transferul pe insulă se face din oraşul grecesc Keramoti, cu feribotul, către capitala Thassos Town (Limenas), iar drumul durează în jur de 40 de minute. Majoritatea turiştilor care aleg Thassos ca destinaţie de vacanţă au ca motiv principal frumuseţea ireală a plajelor, pinii care împăduresc insula mergând până pe plaja cu nisip fin. „Plaja de marmură” este situată la sud de Makryammos şi destul de aproape de capitala insulei, Limenas.

Makryammos

Aceasta este o superbă plajă cu nisip fin, alb şi foarte bine întreţinută, însă este privată, iar accesul se face contra unei taxe de trei euro, bani care se regăsesc, însă, într-o băutură consumată pe plajă. Pinii din zonă purifică aerul şi, în timp ce stai tolănit pe şezlong, ai senzaţia că te afli la munte, mai ales că printre scoici poţi găsi şi conuri de brad.

Golden Beach

Este o plajă ce se întinde în continuarea a doua sate: Skala Panagia şi Skala Potamia, la 12 kilometri de Limenas. Spre deosebire de MarbleBeach şi Makryammos, această plajă este mai lată şi mai întinsă, acoperită cu nisip fin, auriu şi înconjurată de multă verdeaţă. Accesul se poate face şi pe apă, cu un taxi-vaporaş care pleacă dimineaţa din capitala Limenas şi se întoarce seara, preţul călătoriei dus-întors fiind de cinci euro.

Paradise Beach

După cum spune şi numele, această insulă pare o bucăţică ruptă din Paradis, priveliştea care îi întâmpină pe turişti fiind de o frumuseţe ireală. Cu munte de jur împrejur şi acoperită de nisip fin, plaja întinsă şi lată are deschidere către marea turcoaz, în care intrarea se face treptat, de asemenea cu nisip fin, fără urmă de pietre sau arici de mare. Astfel, este foarte potrivită pentru familiile cu copii mici.

Plaja Aliki

Este o plajă destinată, în special, iubitorilor de istorie şi este renumită pentru cariera de marmură din apropiere. Din păcate, nu este acoperită numai de nisip fin şi pudră albă de marmură, ci şi de pietricele şi de aceea aveţi nevoie de încălţăminte specială. De pe plaja Aliki se ajunge repede la cea mai frumoasă mănăstire ortodoxă a insulei, Arhanghelul Mihail, din curtea şi ferestrele căreia vi se vor dezvălui privelişti superbe spre marea turcoaz.

Plaja Pefkari

Este situată în partea sudică a insulei Thassos, la un kilometru distanţă de staţiunea Potos şi pentru cei 300 de metri lungime de nisip alb, presărat pe alocuri cu pietricele, plaja a fost recompensată cu Steag Albastru, distincţie care o include în topul celor mai frumoase plaje din Grecia. Plaja, înconjurată de păduri de pini, oferă în mod gratuit şezlonguri şi umbrele, contra unei consumaţii de la barul local.

Plaja Metalia

Se află în apropierea oraşului Limenaria, al doilea ca mărime din Thassos, după capitala Limenas. Plaja din centrul oraşului reprezintă o fâşie lungă de doi kilometri, de nisip amestecat cu pietriş şi roci micuţe, însă plaja imediat următoare, numită Tripiti, încântă prin nisipul ei fin.

Plaja Psili Amos

În traducere, „psili amos” înseamnă „nisip fin”, exact ceea ce oferă acest spaţiu cosmopolit al insulei turiştilor. Se află la aproximativ patru kilometri de staţiunea Potos, are 250 de metri şi oferă şezlonguri, umbrele şi cocteiluri reci de la barul situat pe plajă. Psili Ammos constituie un pol de atracţie pentru turiştii mai tineri în special datorită petrecerilor care se organizează aici.

Plaja Potos

Beneficiind de facilităţi turistice precum şezlonguri, umbrele de plajă, sporturi nautice, baruri, restaurante şi cu o lungime de peste doi km începând din centrul oraşului, plaja Potos este un loc  îndrăgit de familiile cu copii mici. Apa este de o claritate excepţională, iar nisipul poate delecta într-un mod autentic până şi piciorul celui mai neîncrezător turist.

Plaja Livadi

Deşi sălbatică, această plajă intimă, preferată de cei mai romantici dintre turişti, este foarte bine întreţinută, curată şi indicată celor care vor să înoate. Este vizibilă din curtea Mănăstirii Arhanghelul Mihail şi înconjurată de păduri de pini şi măslini.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-16

GALERIE MEDIA

Golden Beach
Marble Beach
Paradise Beach
Plaja Aliki
Plaja Livadi
Plaja Makryammos
Plaja Metalia
Plaja Pefkari
Plaja Potos
INSULA DE SMARALD. Top 10 Cele mai frumoase plaje din Thassos


TAGURI: insula, smarald, top 10, plaje, frumoase, thassos, vacanta, romani, marble, beach, marmura, nisip
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...