2017-01-21 15:30

MONDEN


Ioan Gyuri Pascu se simte mai bine după atacul cerebral. “Mi-am schimbat stilul de viaţă, dar n-am lăsat ţigările”

 |  18:15
Ioan Gyuri Pascu se simte mai bine după atacul cerebral. “Mi-am schimbat stilul de viaţă, dar n-am lăsat ţigările”

Speriat de un accidentvascular cerebral pe care l-a suferit în luna decembrie, Ioan Gyuri Pascu adevenit mult mai atent în ce priveşte obiceiurile sale de zi cu zi şi spune căşi-a schimbat stilul de viaţă „la 180 de grade”. Cu toate astea, actorulrecunoaşte că nu a putut renunţa la tutun, ci a reuşit doar să reducă numărulde ţigări pe care le fumează într-o zi. Recuperarea lui Gyuri Pascu decurgeînsă foarte bine, astfel că artistul a început, de ieri, repetiţiile pentru piesa„Tache, Ianke şi Cadîr”, a cărei primă reprezentaţie pe anul acesta urma săaibă loc ieri, pe scena Palatului Naţional al Copiilor.

Ieri după-amiază, cândl-am căutat, Ioan Gyuri Pascu se pregătea să iasă din casă pentru a merge larepetiţii. „Mă îngrozeşte frigul de afară şi faptul că trebuie să stau, defiecare dată, să-mi dezgheţ maşina”, ne-a spus actorul, care se simte mai binedupă accidentul vascular cerebral pe care l-a suferit la sfârşitul anuluitrecut. „Mi-e bine acum, din fericire, astfel încât pot să mă întorc pe scenă.Azi (n.r., ieri) e prima oară pe anul ăsta, să vedem cum o să iasă”, a adăugatIoan Gyuri Pascu. Artistul urma să apară, aseară, pe scena Palatului Naţionalal Copiilor, în spectacolul „Tache, Ianke şi Cadîr”, în care joacă alături deDoru Ana, Mircea Rusu şi Nicolae Urs. „Mi-am schimbat stilul de viaţă la 180 degrade, dar n-am lăsat ţigările”, a recunoscut Gyuri Pascu atunci când l-amîntrebat dacă a renunţat la fumat. „Am redus mult, faţă de cât fumam înainte şiştiu că nu ar fi atât de greu să mă las, mai ales că am mai făcut-o o dată”, aexplicat actorul. În ce priveşte alimentaţia, Pascu spune că nu a făcutschimbări majore: „Eu oricum nu obişnuiam să consum mâncăruri grase şinesănătoase, aşa că mănânc cam tot ce mâncam înainte”. În schimb, când vinevorba despre stres, actorul face tot posibilul să respecte sfaturiledoctorilor, care i-au recomandat să se odihnească şi să se ferească de agitaţieşi de nervi.

Internat de urgenţă, în decembrie

La sfârşitul lui 2010,Ioan Gyuri Pascu a fost internat de urgenţă, la Spitalul Universitar dinCapitală, cu diagnosticul de accident vascular cerebral. După o săptămânăpetrecută pe patul de spital, starea actorului s-a îmbunătăţit, aşa că a fost externat,fiind în permanenţă îngrijit de fosta lui soţie, Daniela. În prezent, actoruleste încrezător că se va recupera complet şi este gata să colinde mai multeoraşe din ţară cu spectacolul „Tache, Ianke şi Cadîr”, care va mai aveareprezentaţii pe 31 ianuarie, la Piteşti şi pe 1 februarie, la Craiova. Câtdespre colaborarea sa cu colegii de la „Divertis”, Ioan Gyuri Pascu va revenila filmări abia la primăvară.

TeoTrandafir se hrăneşte normal şi merge fără ajutor

Starea desănătate a lui Teo Trandafir s-a îmbunătăţit, funcţiile vitale au foststabilizate, a început să se hrănească normal şi merge fără ajutor, iar dacărăspunde în continuare la tratament ar putea fi externată din Clinica AKH dinViena în şapte-zece zile. Potrivit unui comunicat dat publicităţii de AKHViena, Spitalul Universitar din capitala Austriei, Teo Trandafir a avut orecuperare spectaculoasă de la transferul ei de la Terapie Internsivă la salon."Suntem foarte mulţumiţi de progresul recuperării sale, iar pericolulimediat pentru viaţa ei a fost îndepărtat cu succes", a spus profesorulMichael Gnant, de la Departamentul de Chirurgie, citat în comunicat. "Trebuiesă fim atenţi în continuare şi încă tratăm ce a rămas din inflamaţie",afirmă profesorul Christian Spiss, anestezist-şef la Secţia de Terapie Intensivădin unitatea medicală vieneză.

Directorulmedical al Clinicii AKH, profesorul Reinhard Krepler, s-a declarat optimist înce priveşte evoluţia stării de sănătate a lui Teo Trandafir şi a spus că, dacăorganismul acesteia răspunde în continuare la tratament, ar putea fi externatăîn şapte-zece zile.

TeoTrandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la ClinicaAKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticulde pancreatită acută de severitate medie. Ea a fost internată la TerapieIntensivă în clinica din Viena, iar echipa medicală a optat pentru tratament,şi nu pentru intervenţie chirurgicală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-01

Mai multe imagini:
Ioan Gyuri Pascu se simte mai bine după atacul cerebral. “Mi-am schimbat stilul de viaţă, dar n-am lăsat ţigările”
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image