2017-01-21 12:52

MONDEN


Ion Besoiu a fost internat de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală

 |  08:52
Ion Besoiu a fost internat de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală

Actorul Ion Besoiu a fost internat de urgenţă, miercuriseară, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce i s-a făcut rău în timpulunor repetiţii la spectacolul "Din însemnările unui necunoscut", laTeatrul Bulandra, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Darie, directorulinstituţiei.

Regizorul Alexandru Darie a spus cănu este nimic grav, actorul având, "probabil, o lipotimie". Totodată,acesta a spus că Besoiu a fost internat pentru a i se face o serie de analizemedicale.

Dariea maispus că spectacolul la care lucrează în prezent, "Din însemnările unuinecunoscut", va avea premiera pe 20 mai.

IonBesoiu, în vârstă de 80 de ani, este unul dintre cei mai talentaţi şi cunoscuţiactori ai scenei şi filmului românesc, care a devenit celebru odată cu roluldin filmul "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan. Timp de 16 ani, ajucat pe scena Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu,după care s-a mutat la Bucureşti, unde a jucat la Teatrul Bulandra şi a fost,ulterior, timp de 12 ani, directorul acestui teatru.

Şi activitatea cinematografică a lui Ion Besoiu esteimpresionantă, printre filmele în care a jucat numărându-se"Furtuna", "Neamul Şoimăreştilor", "Haiducii","Răscoala", "Mihai Viteazul", "CiprianPorumbescu", "Păcală", "Ion, blestemul pământului,blestemul iubirii", "Ultima noapte de dragoste" şi "Luminişi umbre".

În anul 2001, Ion Besoiu a fost declarat cetăţean de onoareal oraşului Sibiu, în care s-a născut.

IonBesoiu a primit maimulte distincţii, printre care şi premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER)pentru întreaga carieră, în 2008, dar şi premiul Gopo pentru întreaga carieră,anul acesta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image