2017-01-24 07:10


Iulia Albu: ''Monica, trebuie să-ţi cumperi casă dacă o vrei pe Irina!'' Soţia lui Irinel Columbeanu va trebui să respecte câteva obligaţii dacă îşi vrea copilul înapoi

 |  19:53
Iulia Albu: ''Monica, trebuie să-ţi cumperi casă dacă o vrei pe Irina!'' Soţia lui Irinel Columbeanu va trebui să respecte câteva obligaţii dacă îşi vrea copilul înapoi
Monica Columbeanu a pierdut custodia temporară a Irinei, fetiţa fiindu-iîncredinţată lui Irinel până la soluţionarea procesului de divorţ care poatedura luni de zile. Unul dintre motivele pentru care tânăra a pierdut fetiţa afost lipsa unei locuinţe, iar fosta ei prietenă, Iulia Albu, avocat de meserie,o sfătuieşte să se mute în România, să-şi cumpere cât mai repede un apartamentşi să se angajeze cu carte de muncă pentru a face dovada că are un venitconstant ce i-ar permite să crească un copil. De altfel, magistraţii care audispus că Irina Columbeanu să rămână temporar în grija tatălui ei afirmă, înmotivarea deciziei, că între nici unul dintre cei doi părinţi şi copilul învârstă de cinci ani nu există o legătură "foarte puternică", însăcondiţiile oferite ei de tată sunt "preferabile". Instanţa apreciazăcă reclamanta pârâtă,în speţă Monica Columbeanu, nu face dovada unor condiţii de locuit adecvate,stabile şi similare cu cele anterioare în care a crescut minora, după cum nuface dovada nici a existenţei unei legături foarte puternice între ea şi copil.Surprinzătoare pentru unii, decizia judecătorilor de a o încredinţa peIrina tatălui Irinel Columbeanu este perfect justificată în opinia Iuliei Albu,fosta prietenă a Monicăi, aceasta justificând lipsa unei locuinţe în care şi-arputea creşte fetiţa în cele mai bune condiţii. “O să-i dea ei copilul până laurmă, sunt sigură de asta! Însă pentru asta ar trebui neapărat să se mute înRomânia, să-şi cumpere rapid un apartament şi să se angajeze cu carte de muncăpentru că trebuie să facă dovada unui venit constant care să-i permită să ocrească pe Irina. Astea ar fi cele mai importante condiţii pe care trebuie săle îndeplinească! Custodia nu se acordă niciodată după ureche, iar în cazul defaţă a contat foarte mult locuinţa. Irina crescând la Izvorani, a fost foarteimportant ca ea să nu fie luată din mediul acela, cel puţin până lasoluţionarea divorţului”, ne-a declarat Iulia. Pe de altă parte, soţia luiMihai Albu, avocat de meserie, nu ar fi acceptat niciodată să o reprezinte peMonica în instanţă: “În ipoteza că nu am fi avut niciodată o relaţie deprietenie sau de altă natură, iar eu aş fi fost o avocată oarecare şi ea MonicaColumbeanu, care ar fi apelat la serviciile mele, nu aş fi acceptat cazul ei.Nu iau cazuri despre care nu sunt convinsă că ar putea câştiga. Ar trebui săacord din start peste 50% şanse de câştig cazului respectiv pentru alreprezenta în instanţă, iar aici nu este vorba despre aşa ceva”.

Magistraţii: Condiţiile oferite Irinei de tatăl ei sunt preferabile!

La două zile de când magistraţii au încredinţat-o pe Irina lui IrinelColumbeanu, decizie care a stârnit unele controverse în spaţiul public, judecătoriiau făcut publică şi motivaţia acţiunii lor. Aceştia afirmă că între nici unul dintre cei doi părinţi şi copilul învârstă de 5 ani nu există o legătură "foarte puternică", însăcondiţiile oferite ei de tată sunt "preferabile". “Instanţa apreciază,raportat la toate elementele menţionate anterior, că reclamantă pârâtănu face dovada unor condiţii de locuit adecvate, stabile şi similare cu celeanterioare în care a crescut minora, după cum nu face dovada nici a existenţeiunei legături foarte puternice între mamă şi copil. Chiar dacă această din urmăobservaţie este pe deplin aplicabilă şi în cazul pârâtului reclamant, instanţaremarcă, totuşi, faptul că probatoriul sumar îngăduit în această procedurăpermite a trage concluzia că pârâtul reclamant beneficiază de condiţiipreferabile, care pot crea minorei un mediu optim pentru dezvoltare", searătă în motivarea deciziei de luni prin care Judecătoria Buftea a stabilit caIrinel Columbeanu să primească temporar custodia copilului, până lasoluţionarea definitivă a divorţului, informează Mediafax.

Avocata Monicăi: „Temerile clientei mele s-au adeverit!“

Acuzată de Irinel Columbeanu că şi-a sfătuit foarte prost clienta atuncicând au demarat procesul de divorţ şi pe cel al custodiei Irinei, avocataStepănescu Zamfira Floarea a simţit nevoia să se apere şi a apărut la Antena 3cu câteva explicaţii: “Doamna Monica Columbeanu este o persoană cu opersonalitate foarte puternică şi vreau să menţionez de la început că tot ce s-afăcut până acum a fost voinţa expresă a dânsei, nu eu am sfătuit-o să procedezeaşa. Eu am sfătuit-o altfel, însă dânsa a decis, iar eu, ca avocat, m-amconformat. Ordonanţa preşedinţială a fost promovată la Judecătoria Bufteadeoarece doamna Columbeanu se temea că domnul Columbeanu va lua fetiţa de lagrădiniţă sau de la apartamentul din Piaţa Victoriei, fără acordul dânsei şi înabsenţa dânsei. Iată că temerile sale s-au adeverit, căci în ziua în care s-ajudecat custodia fetiţei, înainte ca instanţa să se pronunţe, domnul Columbeanus-a prezentat la grădiniţă şi a luat copilul. Am solicitat o pătrime din veniturile domnului Columbeanu pentru că esteobligaţia mea să mă gândesc la drepturile copilului. Orice avocat careîntocmeşte o acţiune de divorţ are obligaţia de a se gândi la drepturilecopilului”.

Trei motiveimportante pentru care Irina a rămas la Irinel:

Instanţaa avut în vedere, în luarea deciziei, faptul că, pe de-o parte, MonicaColumbeanu a susţinut, în faţa instanţei, că locuieşte într-un apartament încentrul Capitalei, care i-a fost donat de Irinel Columbeanu în timpulcăsniciei. Donaţiile între soţi în timpul căsniciei sunt revocabile însă, omulde afaceri anunţând chiar că intenţionează să anuleze actul de donaţie,autentificat la biroul notarial al Ioanei Popescu Tăriceanu, soţia fostuluipremier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

IrinelColumbeanu a depus la instanţă o copie după un "card de identificare"emis de autorităţile din statul american California, conform căruia MonicaColumbeanu ar avea un domiciliu stabil în Los Angeles până cel puţin în august2011.

Un raport de evaluare psihologică a arătatcă Irina Columbeanu nu mai vrea să ajungă în America, ea rugându-se "luiMoş Crăciun" să o ajute să nu se mai întoarcă niciodată la colegii de lagrădiniţă de peste ocean.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image