2017-01-20 09:54

MONDEN


„La source des femmes”. Ce şanse are filmul lui Mihăileanu la Cannes

 |  19:31
„La source des femmes”. Ce şanse are filmul lui Mihăileanu la Cannes

Hollywood Reporter apreciază că filmul cu care regizorulRadu Mihăileanu a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes(11-22 mai) este „o nouă mostră de «world cinema» cu succesla public, o fabulă modernă care arată emanciparea femeilor înlumea arabă”. Publicaţia continuă, remarcând „semnătura” lui Mihăileanu: „Fărăsă fi fost vreodată un fan al subtilităţilor, regizorul-scenarist (Mihăileanu, n.r.)amestecă tot ce poate în acest cuşcuş umanist de peste două ore: cântece,sentimente şi întrebări socio-religioase, toate în peisajele superbe aleAfricii de Nord”. Hollywood Reporter scrie că, deşi intenţiile filmului suntonorabile, prezentând emanciparea femeilor arabe, filmul lui Mihăileanu frizează kitsch-ul, pendulând între „telenovelă şio reclamă pentru Royal Air Morocco”.

Pentru Radio France Internationale, „La source des femmes”a fost un preferat la Cannes. „Filmul este realizat foarte frumos şibeneficiază de o prestaţie convingătoare a actriţei Leila Bekhti. La sfârşit,filmul a fost primit cu aplauze şi char cu câteva strigăte de «bravo». Aş pariape orice că, dacă nu câştigă Palme d'Or, va câştigapremiul juriului”, se arată în cronica poastată pe pagina înlimba engleză a RFI. Filmul „La source des femmes” nu este lipsit de clişeeledespre Orient, dar are un farmec aparte, care însă nu îi va aduce succes lapublic, a apreciat şi Variety.

Cel mai recent lungmetraj al lui Radu Mihăileanu, „Lasource des femmes”, are un buget de 8,8 milioane de dolari şi este coprodus deEuropaCorp, compania lui Luc Besson, Elzevir Films şi de regizorul român,potrivit Variety. Scenariul peliculei este scris de Radu Mihăileanu, împreunăcu Alain-Michel Blanc, alături de care regizorul român a lucrat la filmul „Concertul”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image