2018-12-11 14:33


La Târgul de Paşte, poftiţi la miel împănat, cozonaci cu nucă şi ouă roşii!

 |  17:39
La Târgul de Paşte, poftiţi la miel împănat, cozonaci cu nucă şi ouă roşii!

Ediţia specială de Paşte a Târgului naţional al produselor ecologice,tradiţionale şi naturale, produse în ferme şi gospodării ţărăneşti are loc înParcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice pe 22 aprilie. Vedetele ediţiei: cozonacul cu multă nucă din judeţulSuceava şi Botoşani, dar şi pasca - simbolul zilei Învierii, ied porţionat depregătit din Feteşti, Ialomiţa; un miel pus de Florii la împachetat cumirodenii şi vin va fi copt la jar şi pregătit după o reţetă ce datează dinperioada lui Ştefan cel Mare de către producătorii din Galaţi - Covurlui; drobde miel sau din ficat de curcan.

“Toate obiceiurile vechi din moşistrămoşi vor fi aflate în perioada 20-22 aprilie în Parcul Academiei de ŞtiinţeAgricole şi Silvice, o lume a satului ce vine cu pregătirea Învierii şiDuminica Paştelui, atât trupeşte, cât şi sufleteşte. Copiii sunt invitaţi să cunoască tradiţia de la meşteripopulari din Bucovina - cum se fac pregătirile pentru noaptea Învierii,întoarcerea de la biserică şi pregătirea mesei de Paşte cu bucate tradiţionale- de la ouă încondeiate, cozonac, pască, brânză, caş proaspăt, miel şi prepartede miel, alte preparate din carne de porc, vită, oaie, capră, pui, curcan.

Vă aşteptăm să le alegeţi din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şiSilvice, miercuri, joi şi vineri până la ora 20.00. Din partea producătorilorvă transmit mulţumiri şi multă sănătate în cea mai importantă sărbătoare aromânilor”, a precizat Daniela Popa, manager Media Link Business, organizatorulevenimentului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...