2017-01-20 12:16

MONDEN


Leo Iorga a vrut să renunţe la lupta cu boala

 |  21:00
Leo Iorga a vrut să renunţe la lupta cu boala

În urmă cu aproximativ un an, artistul Leo Iorga a fost operat de plămâni la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti, după ce medicii i-au descoperit o tumoră gigant, de şapte centimetri. De atunci a început lupta cu boala grea ce l-a adus pe fostul membru Compact să-şi dorească să renunţe.

Iubitul artist, care se luptă din răsputeri să învingă boala cruntă pe care a descoperit-o din timp, a mai slăbit câteva kilograme şi recunoaşte că tratamentul nu este deloc unul uşor. Cântăreţul a declarat că cel mai mult se teme să nu-şi poată continua activitatea artistică din cauza cancerului la plămân: „Nu pot să spun că a fost un şoc vestea cu tumoarea. Eu eram conştient. Eram foarte speriat, legat de carieră. Şi de sănătate, dar mai ales de carieră, pentru că e vorba de un plămân. Dumnezeu m-a dus de mână la tomografie”, a povestit Leo pentru „Acces Direct”. „Fiecare îşi duce crucea aşa cum i-a fost dată”, este de părere Leo, care spune că a trecut totuşi de ce a fost mai greu şi că doar o minune l-a făcut să meargă la medic înainte de a fi prea târziu.

Cele 80 de ţigări pe zi l-au distrus

Leo a declarat că timp de 32 de ani a fumat câte trei pachete de ţigări pe zi, astfel că a ajuns să fie victima propriului viciu. Şi chiar dacă a trăit momente grele din cauza tratamentului cu citostatice, artistul a avut puterea să urce din nou pe scenă. Leo Iorga a povestit pentru ziarul „Ring” despre perioada în care a vrut să renunţe la lupta cu boala. „Am avut o perioadă de convalescenţă despre care nici n-aş mai vrea să amintesc. Încet-încet, am început să mă recuperez. Am avut perioada de citostatice, care a fost cumplită. Făceam în fiecare săptămână şi, la un moment dat, am vrut să renunţ. E suferinţă mare când faci citostatice. Pe urmă, operaţia a fost foarte dificilă. Tratamentul chimioterapeutic te seacă”. Formaţia Compact B a luat fiinţă în 1988, odată cu scindarea vechii formaţii Compact în două ramuri, cea de la Cluj (Compact C) condusă de vechiul lider Constantin Cămărăşan, şi cea din Bucureşti (Compact B) condusă de vechiul fondator Teo Peter.. În locul lui Paul Ciuci, Compact B i-a cooptat pe Adrian Ordean (care până în acel moment fusese chitaristul formaţiei Roşu şi Negru) şi pe Leo Iorga, care împreună formau vocea, chitara şi mai ales imaginea lui Paul, care până în acel moment adusese trupa la momentul de apogeu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

Mai multe imagini:
Leo Iorga a vrut să renunţe la lupta cu boala
zoom

TAGURI: Leo Iorga, cancer, citostatice



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image