2019-04-22 15:20


Leonardo DiCaprio, obligat să RETURNEZE un trofeu OSCAR. Cum a ajuns în această situație jenantă

 |  13:25
Leonardo DiCaprio, obligat să RETURNEZE un trofeu OSCAR. Cum a ajuns în această situație jenantă

Leonardo DiCaprio a ajuns intr-o situatie jenanta. Actorului i s-a cerut să returneze un trofeu Oscar, solicitarea făcând parte dintr-o anchetă care priveşte un caz de fraudă desfăşurată de autorităţile americane.

Nu este vorba despre premiul Oscar primit de Leonardo DiCaprio în 2016, pentru rolul din "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass", ci de cel cu care a fost recompensat Marlon Brando pentru interpretarea din filmul lansat în 1954 "Pe chei/ On the Waterfront", de Elia Kazan.

Respectivul trofeu Oscar i-a fost făcut cadou lui DiCaprio de omul de afaceri Jho Low, din Malaysia, care l-a cumpărat la o licitaţie, pentru suma de 600.000 de dolari.

Potrivit publicaţiei The New York Times, Low a fost pus sub acuzaţie pentru fraudă de mai multe miliarde de dolari printr-un fond de investiţii, 1Malaysia Development Berhad (1MDB), înfiinţat în 2009 de premierul Najib Razak.

Procuratura americană susţine că Red Granite Pictures, compania de producţie de film cofondată de fiul vitreg al premierului din Malaysia, a finanţat trei filme, în mod fraudulos, cu bani provenind de la 1MDB.

Printre cele trei filme se numără şi "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", cu Leonardo DiCaprio, regizat de Martin Scorsese şi nominalizat la cinci premii Oscar.

Leonardo DiCaprio a predat deja autorităţilor americane trofeul Oscar, precum şi o pictură de Pablo Picasso şi alte cadouri pe care i le-a oferit Low.

Academia de film americană (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) are drept de preemţiune în ceea ce priveşte trofeele Oscar, putând să le cumpere pentru suma simbolică de 1 dolar şi, cel mai probabil, instituţia va intra în posesia statuetei după încheierea anchetei.

Low este în prezent fugar şi se crede că s-ar ascunde în China.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-12

TAGURI: Leonardo DiCaprio, oscar, Jho Low
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG