2017-01-24 23:18


Lucaci şi Ghiurco, despre situaţia critică din TVR

 |  13:58

Anca Lăzărescu, Monica Ghiurco şi Claudiu Lucaci s-au înscris la concursul organizat de Televiziunea Română pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR. Televiziunea Română a anunţat pe 3 februarie organizarea unui concurs, în condiţiile în care mandatul Rodicăi Culcer la şefia Ştirilor TVR a încetat.

Claudiu Lucaci s-a alăturat echipei ştirilor TVR în 1994 şi în prezent este realizator la TVR 3. Contactat telefonic, acest ne-a mărturisit că a avut un motiv întemeiat să intre în cursa pentru şefia ştirilor TVR. “Este delicat să vorbesc despre asta, din această cauză am şi evitat să dau declaraţii. Pot să spun doar că în privinţa ştirilor de la TVR, există un moment critic. Avem nevoie de o recâştigare a credibilităţii, de o reîntoarcere le profesionalism, iar intenţia mea este să construiesc şi nu să distrug”, ne-a spus acesta.

Ghiurco se consideră un om de echipă

Monica Ghiurco este redactor-prezentator la Ştirile TVR din anul 2002 şi, în perioada 2008-2010, a fost coordonatorul Departamentului Social - Politic - Economic din Televiziunea Română. Aceasta ne-a explicat de ce a hotărât să facă acest pas. “M-a determinat nevoia ca TVR să-şi recâştige locul în preferinţele telespectatorilor prin ştiri de calitate, în slujba interesului public. Într-o competiţie corectă orice candidat trebuie să aibă aceeaşi şansă, determinantă fiind prestaţia profesională din timpul concursului. Îmi doresc o imagine mult mai credibilă a programelor de ştiri şi un conţinut editorial mai consistent. Exigenţă sporită în privinţa calităţii jurnalelor, crearea unui spirit de competiţie cu ceilalţi actori de pe piaţa media, dar nici un compromis înspre tabloidizare. Nemulţumirea mea este cănu avem locul pe care îl merităm ca profesionişti de ştiri în ochii publicului. Cred însă că mă recomandă experienţa profesională bogată concretizată în emisiuni informative, dezbateri şi documentare.Am experienţă managerială, sunt un om de echipă şi un coordonator logic şi responsabil. Nu am nici un fel de susţinere politică şi nici o obligaţie”, ne-a spus Monica.

Cea de-a treia persoană care vrea să rămână la cârma ştirilor este Anca Lăzărescu. În present, conduce interimar Direcţia Emisiuni Informative şi Sport din TVR. Ea a înlocuit-o pe Rodica Culcer, după ce mandatul acesteia din urmă a încetat. Aceasta a refuzat să dea detalii cu privire la concursul organizat de TVR, pentru ocuparea postului de director.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-25

TAGURI: Claudiu Lucaci, Monica Ghiurco, TVR, situatie criticaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image