2019-02-22 12:25


Maestrul Zamfir poate cânta numai după ce ia calmante. Naistul spune că îi creşte tensiunea atunci când urcă pe scenă

 |  18:21
Maestrul Zamfir poate cânta numai după ce ia calmante. Naistul spune că îi creşte tensiunea atunci când urcă pe scenă

Are o carieră impresionantă de peste 50 de ani şi asmuls aplauze pe cele mai mari scene din lume, i-a cântat până şi Papei IoanPaul al II-lea, însă maestrul Gheorghe Zamfir are aceleaşi emoţii ca în primazi atunci când urcă pe scenă. Naistul spune că starea lui se datorează faptuluică “fiecare apariţie este un moment de creaţie”, iar atunci când cânţi cusufletul nu poţi să fii relaxat. Tocmai de aceea, Zamfir recunoaşte că iacalmante pentru scăderea tensiunii care îi creează probleme înainte să urce pescenă.

De 55 de ani ne încântă Gheorghe Zamfir cu naiul său,maestrul fiind unul dintre cei mai apreciaţi artişti din lume. A susţinutturnee pe toate continentele şi faima lui este foarte mare în străinătate, însăîn România nu se simte apreciat. Artistul nu ştie de ce este dat la o parte şisusţine că se simte un exilat în propria ţară. “Sunt persoana non grata. Nu măcheamă nimeni la concerte, nu sunt invitat la evenimente, nimănui nu-i pasă demine sau de muzica mea. Chiar şi aşa, am reuşit să termin un album, primul discdin cariera mea, cu voce şi acordeon, şi sper să fie bine primit. De altfel, înurmă cu mulţi ani, la Paris, mi-a zis o ghicitoare că voi fi cunoscut şi prinaltceva decât prin nai. Sper să fie aşa şi să mă asculte lumea şi cuacordeonul”, a povestit Zamfir în emisiunea “Danutz SRL” de la TVR1. Înainte dea intra în direct, maestrul a recunoscut că a luat calmante pentru a-i maidomoli emoţiile. “Am luat două pastile pentru scăderea tensiunii. Chiar dacă nusunt la prima apariţie, tot am emoţii când cânt în faţa oamenilor, pentru căfiecare apariţie de-a mea este un moment de creaţie. Când din suflet, din inimăşi asta nu te poate lăsa rece. Am emoţii mari de tot şi nu pot să urc pe scenădacă înainte de asta nu iau un calmant. Data trecută, la Timişoara, unde amavut un concert, am luat Propanolol pentru că îmi crescuse tensiunea. Pe scenătrebuie să fii 150% pregătit pentru că 75% din valoarea ta este înlocuită deemoţii, aşa că măcar să fii bun pe jumătate!”, recunoaşte Gheorghe Zamfir.

“N-am timp să fiu încrezut!”

Mândru că are acasă zeci de valize pline cu diplome şipereţii tapetaţi de distincţii, naistul este dezamăgit că statul român l-apremiat doar cu “Ordinul statului acasă şi al pusului pe tuşă”, după ce Franţai-a acordat Ordinul Meritul Cultural, iar Columbia, Ordinul Comandorului,înalte distincţii în statele respective. Totodată, naistul a fost primulmuzician care a cântat în timpul Misei private a Papei Ioan Paul al II-lea, acompus peste 200 de albume, iar muzica sa a fost folosită pe coloana sonoră acâtorva filme importante de la Hollywood, printre care “Kill Bill” şi “A fostodată în America”. În cadrul unui studiu întocmit în Suedia pe o perioadă de 20de ani, Zamfir a ieşit pe locul întâi cu un miliard şi jumătate de voturi,drept “cel mai cunoscut şi mai iubit artist în muzică”, devansându-i pe Wagner şiBeethoven. Este conştient de valoarea sa, însă Zamfir asigură pe toată lumea căsuccesul nu l-a copleşit niciodată. “Toată viaţa am fost lacrimă şi nu am avuttimp să fiu încrezut. Am citit foarte multe cărţi religioase şi acolo scrie căinima smerită şi înfrântă Dumnezeu n-o poate urgisi. Aşa că eu sunt lacrimă şicânt cu sufletul, de la 14 ani”, ne asigură maestrul Zamfir.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-11-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...