2019-01-22 06:29


Mangalia: campanie de depistare a scoliozei la elevi

 |  19:00
Mangalia: campanie de depistare a scoliozei la elevi
Gabriela Dumba

În urma unui parteneriat de colaborare între Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 din Mangalia, a fost dat startul unei campanii de depistare a bolilor coloanei vertebrale la elevi. În urma consultului, aproape o sută de copii, din peste opt sute investigaţi, au fost depistaţi cu diverse tulburări de statică vertebrală, care ulterior au fost departajate ca funcţionale (tendinţe cifotice/scoliotice, hiperlordoză lombară sau spate plat) şi constituite/organice (cifoze, scolioze şi cifoscolioze). Copiii care prezintă astfel de afecţiuni ale coloanei vertebrale vor urma tratament recuperator.

La nivel naţional, bolile de statică vertebrală constituie una dintre cele mai mari probleme apărute la vârsta şcolii, acestea afectând, uneori foarte grav, sănătatea viitorului adult.

Peste opt sute de elevi din Şcoală cu clasele I-VIII nr. 3 din Mangalia au fost investigaţi, de către specialiştii Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia, în vederea depistării afecţiunilor coloanei vertebrale, boli care, nedepistate şi necorectate din timp, pot afecta grav starea de sănătate. „Copiii care au afecţiuni ale coloanei vertebrale vor fi supuşi unui tratament recuperator”, a declarat dr. Laura Maria Condur, managerul general al unităţii.

Conform managerului general, pe la cabinetul medical au trecut 820 de copiii, aceştia fiind consultaţi general şi local, pentru depistarea eventualelor tulburări de statică vertebrală. În privinţa prevalenţei cifozei şi scoliozei, în ambele loturi s-a constatat că fetele sunt mai afectate de scolioză, iar băieţii de cifoză, cauzele principale fiind practicarea insuficientă a exerciţiilor fizice, statul îndelungat în poziţie aşezat şi mobilierul impropriu, greutatea exagerată a ghiozdanului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: maganlia, campanie, scoli, elevi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...