2017-01-18 14:19

MONDEN


Maşina lui Schumacher, transformată în operă de artă. Au dezmembrat 30 de milioane de lire sterline

 |  18:43
Maşina lui Schumacher, transformată în operă de artă. Au dezmembrat 30 de milioane de lire sterline
Maşina Mercedes GP W01, pe care Michael Schumacher a condus-o în sezonultrecut, a fost dezmembrată, iar componentele sale au fost expuse într-o galeriede artă, suspendate de tavan, informează dailymail.co.uk. Directorul executival echipei de Formula 1 Mercedes GP Petronas, Nick Fry, şi-a sfidatcompetitorii când a fost de acord ca maşina pilotată de Schumacher în sezonultrecut, în valoare de 30 de milioane de lire, să fie dezmembrată.

Artistulolandez Paul Veroude a demontat cele 3.200 de piese componente ale maşinii, pecare ulterior le-a suspendat cu ajutorul unor fire. Efectul obţinut esteasemănător cu imaginea maşinii la câteva clipe după o explozie. Artistul a lucrat mult timp la opera sa, însă nu mai mult decât alucrat echipa Mercedes la construirea maşinii. Inginerii producătorului germanau petrecut 90.000 de ore proiectând vehiculul şi 200.000 de ore construindu-l.

Realizatădin fibră de carbon, titaniu, aluminiu şi magneziu, o maşină de Formula 1cântăreşte puţin peste 600 de kilograme.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image