2019-02-20 19:41


„Mătuşa Julia şi condeierul” de Mario Vargas Llosa 34 de lei

 |  19:20
„Mătuşa Julia şi condeierul” de Mario Vargas Llosa 34 de lei

Mătuşile vor ficţiune, darnu citesc literatură. Condeierii nu scriu cărţi, dar produc mari cantităţi deficţiune. O lume formată din condeieri şi din mătuşi e o lume în echilibru:cererea şi oferta sunt egale. Înainte de apariţia televizorului, în Peru,teatrul radiofonic, urmaş al romanului-foileton din gazetele secolului alXIX-lea şi strămoş al telenovelei, asigura bunul mers al lumii. La RadioCentral, un condeier de geniu manipulează nevoia de oroare şi amor a publiculuidin Lima. La Radio Panamericana, tânărul redactor al ştirilor temperează gustulpentru catastrofe al colaboratorului sau şi se îndrăgosteşte de o mătuşă prinalianţă, Julia. El are 18 ani, e student la Drept şi scrie povestiri carenimeresc la coş, ea are 32, e bolivianca şi proaspăt divorţată. În timp ceavalanşa scenariilor radiofonice scapă de sub controlul fanaticului condeier, viaţa lui Mario şi a Juliei scapăde sub controlul familiei.

De un umor nestăvilit, cartea lui Mario Vargas Llosa, dedicată Juliei UrquidiIllanes, este unul dintre cele mai savuroase romane din literaturăsud-americană. Traducere de Coman Lupu

MARIO VARGAS LLOSA s-a născutîn 1936 la Arequipa şi a copilărit în Bolivia împreună cu mama şi bunicii materni,închipuindu-şi că tatăl lui murise şi că fusese un erou. În realitate, la cinciluni după căsătorie îşi părăsise soţia însărcinată şi avea să-şi revadă fiulabia zece ani mai târziu, când Mario se va întoarce în Peru. Anul acesta,scriitorul a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură.

Volumul a apărut la EdituraHumanitas.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-01-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...