2019-02-21 04:15


Mihai Trăistariu se întoarce în concurs, dar în calitate de compozitor. „Nu merg la Eurovision ca să câştig maşina, am deja două”

 |  19:06
Mihai Trăistariu se întoarce în concurs, dar în calitate de compozitor.  „Nu merg la Eurovision ca să câştig maşina, am deja două”

La patru ani distanţă dela succesul obţinut la Eurovision cu piesa „Tornero”, Mihai Trăistariu revineîn competiţie, de data aceasta în calitate de compozitor. Artistul ne-adeclarat că a găsit deja artiştii potriviţi care să interpreteze melodia creatăde el: violonista Alexandra Toader şi tânărul solist Lucian Colareza. DeşiTeleviziunea Publică a anunţat că anul acesta, compozitorul piesei câştigătoareva primi ca premiu un automobil sport de marcă, Mihai ne-a declarat că nuparticipă la concurs de dragul maşinii, căci are deja două bolide în garaj.

Lui Mihai Trăistariu is-a potrivit de minune refrenul melodiei „Tornero” (n.r., ”Mă voi întoarce,ital.), cu care a făcut performanţă la Eurovision 2006, la Atena. „Au trecutpatru ani de atunci, iar acum sunt decis să revin, dar nu pe scenă, ci înspatele ei. Voi debuta în calitate de compozitor şi am găsit deja şi artiştiipotriviţi. Vocile bune au cam fost în concurs, aşa că m-am gândit la talentemai tinere şi mai puţin promovate până în prezent. Este vorba despre violonistaAlexandra Toader, cu care eu am mai colaborat în trecut, şi de solistul LucianColareza, care a câştigat trofeul Festivalului Internaţional de Muzică Pop Liga Campionilor. De asemenea, el aprimit, în cadrul aceluiaşi festival, premiul special Mihai Trăistariu”, ne-a declarat cântăreţul. Mihai este convins cănu va fi dezamăgit de cei doi artişti. „Lucian cântă senzaţional în limbaspaniolă, nu-ţi lasă împresia că ar fi român, iar despre Alexandra se ştie dejacât este de talentată. În plus, ea mai are şi o trupă de dansatori de flamenco,alături de care apare în spectacole, deci piesa va avea, probabil, un soundlatin. Mi-aş dori să fie ceva exotic, ceva care să capteze atenţia, acum, săvedem ce o să iasă, căci încă nu m-am apucat de treabă. Un lucru ştiu sigur:vor fi vioară, dansatori şi o voce super”, a mai adăugat Mihai. TVR a făcut,pentru ediţia de anul acesta a concursului Eurovision, un parteneriat cu ocelebră firmă de automobile, care va oferi ca premiu, compozitorului pieseiînvingătoare, un automobil sport. „Nu merg pentru maşină. Nu strică nimănui unaîn plus, dar eu am deja două”, ne-a spus Trăistariu.

„Sunt deja un compozitoremerit!”

Întrebat cum va procedala compunerea piesei, Trăistariu ne-a povestit: „Am şi acasă amenajat un micstudio, aşa că mă aşez la pian şi încerc nişte note, pur şi simplu. Apoi, credcă vine de la sine, iar versurile sunt ultimele. La Uniunea Compozitorilor, eufigurez cu 137 de melodii compuse, deci sunt deja un compozitor emerit (râde,n.r.), pentru că la toate albumele mele am intervenit câte puţin, fără săcompun însă vreodată o piesă de la cap la coadă. Cea de la Eurovision va fi opremieră, căci va fi primul cântec compus sută la sută de mine”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-01-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...