2017-01-19 02:32

MONDEN


Mircea Badea: “Să o compari pe Mihaela Rădulescu cu Lolita e ca şi cum ai face «Singur acasă» cu Bittman”

 |  18:35
Mircea Badea: “Să o compari pe Mihaela Rădulescu cu Lolita e ca şi cum ai face «Singur acasă» cu Bittman”

Lansarea unei reclame in care Mihaela Radulescu promoveaza o linie vestimentara numita “Lolita” a starnit ironii dure din partea lui Mircea Badea. Realizatorul “In gura presei” a luat foc atunci cand a auzit ca fosta lui colega, la aproape 43 de ani, a primit rolul “Lolita”, o copila de 12 ani din romanul cu acelasi nume scris de Vladimir Nabokov.

“Am spus-o, o repet, Mihaela Radulescu arata spectaculos. Ireprosabil. Aspirational si pentru cele de 18 ani. Daca faci o comparatie intre fizicul Mihaelei Radulescu si cel al Madalinei Pamfile (colega noastra, desigur, si inca eleva de liceu), constati din prima ca buletinul e muuuult supraestimat ca reper. Dar Mihaela Radulescu Lolita ?!?!?! Pentru cine are macar idee despre romanul lui Nabokov, nu neaparat sa-l fi citit, realizeaza ca e ca si cum ai face filmul “Singur acasa” cu Dan Bitman.  Chiar daca nu e vorba despre o ecranizare, ci despre o conventie neexigenta si neriguroasa, superficiala chiar prin conditia ei de colectie de moda, este evident ca Lolita are ca prima trasatura definitorie fix buletinul. A, dar stai, totul e in regula, motivatia este urmatoarea:”Lolita este copilul ascuns in fiecare femeie.” Da, asa cum Iri poate fi copilul ascuns in fiecare barbat”, a scris Badea pe blogul său.

Si declaratiei creatoarei colectiei, Dana Budeanu, “Lolita este romanul meu preferat, cea mai frumoasa poveste de iubire totală" a starnit furia lui Badea: <“Lolita” e despre obsesie şi tenebrele naturii umane, despre cruzime şi zvârcolire, despre distrugere şi agonie. Nu m-aş fi gândit vreodată că se poate incadra în graniţele poncife ale unei "poveşti frumoase">.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: mircea badea, mihaela radulescu, Lolita, dana budeanuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA VASILE
13 Feb 2012

Badea are dreptate...Ca d e obicei. Se vede faptul ca este un tip inteligent si foarte informat.

Adauga un comentariu

Random image