2016-12-09 21:43

MONDEN


Mircea Badea: “Să o compari pe Mihaela Rădulescu cu Lolita e ca şi cum ai face «Singur acasă» cu Bittman”

 |  18:35
Mircea Badea: “Să o compari pe Mihaela Rădulescu cu Lolita e ca şi cum ai face «Singur acasă» cu Bittman”

Lansarea unei reclame in care Mihaela Radulescu promoveaza o linie vestimentara numita “Lolita” a starnit ironii dure din partea lui Mircea Badea. Realizatorul “In gura presei” a luat foc atunci cand a auzit ca fosta lui colega, la aproape 43 de ani, a primit rolul “Lolita”, o copila de 12 ani din romanul cu acelasi nume scris de Vladimir Nabokov.

“Am spus-o, o repet, Mihaela Radulescu arata spectaculos. Ireprosabil. Aspirational si pentru cele de 18 ani. Daca faci o comparatie intre fizicul Mihaelei Radulescu si cel al Madalinei Pamfile (colega noastra, desigur, si inca eleva de liceu), constati din prima ca buletinul e muuuult supraestimat ca reper. Dar Mihaela Radulescu Lolita ?!?!?! Pentru cine are macar idee despre romanul lui Nabokov, nu neaparat sa-l fi citit, realizeaza ca e ca si cum ai face filmul “Singur acasa” cu Dan Bitman.  Chiar daca nu e vorba despre o ecranizare, ci despre o conventie neexigenta si neriguroasa, superficiala chiar prin conditia ei de colectie de moda, este evident ca Lolita are ca prima trasatura definitorie fix buletinul. A, dar stai, totul e in regula, motivatia este urmatoarea:”Lolita este copilul ascuns in fiecare femeie.” Da, asa cum Iri poate fi copilul ascuns in fiecare barbat”, a scris Badea pe blogul său.

Si declaratiei creatoarei colectiei, Dana Budeanu, “Lolita este romanul meu preferat, cea mai frumoasa poveste de iubire totală" a starnit furia lui Badea: <“Lolita” e despre obsesie şi tenebrele naturii umane, despre cruzime şi zvârcolire, despre distrugere şi agonie. Nu m-aş fi gândit vreodată că se poate incadra în graniţele poncife ale unei "poveşti frumoase">.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: mircea badea, mihaela radulescu, Lolita, dana budeanuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA VASILE
13 Feb 2012

Badea are dreptate...Ca de obicei. Se vede faptul ca este un tip inteligent si foarte informat.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

După FCSB, urmează FCDB Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, deţinută de Nicolae Badea, fostul... 23 Noi 2016 | (0)
Schimbarea la faţă a politicienilor din eşalonul doi. Azi, Cristian Rădulescu. Imagini cât mii de cuvinte Cristian Rădulescu, născut pe 13 noiembrie 1955, în comuna Ceraşu, judeţul Prahova, este... 22 Noi 2016 | (0)