2017-01-20 09:59

MONDEN


Mircea Dinescu „se face că lucrează”: e preşedinte. „Caţavencii” şi „Academia Caţavencu” apar în aceeaşi zi, miercuri

 |  17:22
Mircea Dinescu „se face că lucrează”: e preşedinte.  „Caţavencii” şi „Academia Caţavencu” apar în aceeaşi zi, miercuri

Echipa redacţională a publicaţiei „Academia Caţavencu” va lansa,miercuri, revista „Caţavencii”, care o să apară în cadrul trustului AdevărulHolding, a declarat Mircea Dinescu, care va fi preşedintele săptămânalului desatiră politică. În acelaşi timp, noul patron Dan Adamescu plănuieşte sărelanseze „Academia Caţavencu” tot miercuri, cu o nouă echipă.

Potrivit lui Mircea Dinescu, revista „Caţavencii” va fiuna de „satiră politică”. „Vom regândi puţin revista. Va fiprobabil mai puţin stufoasă, mai limpede”, a spus MirceaDinescu. „Este întoarcerea poetului. Am stat acolo (la „Academia Caţavencu”,n.r.) şapte ani. M-au rugat să mă întorc. Voi scrie săptămânal un pamflet peprima pagină”, a precizat Mircea Dinescu pentru Mediafax. El a mai spus că Doru Buşcu, cel care la „Academia Caţavencu” ocupafuncţia de director editorial, va coordona din punct de vedereeditorial şi noul săptămânal „Caţavencii”. Potrivit luiDinescu, la noua revistă va veni toată redacţia de la „Academia Caţavencu”.

Pe de altă parte, Peter Imre, directorul general alAdevărul Holding, a declarat, duminică seara, pentru , căAdevărul Holding va fi publisherul noului săptămânal „Caţavencii”. „Cred căvaloarea unui produs este dată de echipă, de aceea noi am păstrat toţi oameniide la «Academia Caţavencu» şi, mai mult, vom reuni grupul care a fondat aceastăpublicaţie de succes. De aceea a revenit şi Mircea Dinescu, care va fipreşedintele «Caţavencilor». Mai cred că un săptămânal care a avut succes timpde 20 de ani va mai avea cel puţin încă 20 de miercuri încolo. «Caţavencii» nuvor fi într-o altă firmă, ci tot în cadrul Adevărul Holding, care va fipublisherul săptămânalului”, a spus Peter Imre.

Peter Imre a mai declarat că Adevărul Holding a solicitat OSIM înregistrarea mărcii Caţavencii”. Totodată,Imre a precizat că echipa „Caţavencii” va avea „libertateeditorială deplină”. „Caţavencii, ca toţi ceilalţi jurnaliştidin Adevărul Holding, se bucură de libertate editorială deplină şi oriceintervenţie, orice dorinţă de a interveni în partea editorială a publicaţiilordin Adevărul Holding este de prisos”, a spus Peter Imre. În plus, Peter Imre a mai spus că echipa „Caţavencii” îşi vapăstra inclusiv „independenţa geografică”. „O să aibă un sediu al lor”, a maispus Imre.

Lansarea săptămânalului „Caţavencii” a fost anunţatăduminică seara şi pe site-ul ,unde se spune: „«CAŢAVENCII», noua revistă a echipei de la «Academia Caţavencu».Din 29 iunie la toate chioşcurile de ziare”. Textul este urmat pe site-ulcatavencu.ro de un spot publicitar, în care apare echipa de la noua publicaţie,Florin Iaru afirmând: „Linişte, linişte, 22 de milioane de cititori sunt cuochii pe noi. Mircea o să facă primul anunţ”. La rândul său, Doru Buşcu i seadresează lui Mircea Dinescu: „Mircea, fă-te că lucrezi cu noi!”, în timp ceDinescu îi răspunde: „Bine bă. Lucrez!”. În spot se mai spune: „Caţavencii nuse predau niciodată! Acum scriem într-un nou săptămânal numit chiar aşa - «Caţavencii»”,precizându-se că noua publicaţie o să apară în fiecare miercuri. Spotul seîncheie cu Mircea Dinescu care afirmă: „Fraţilor, am învins!”, după care toatăechipa strigă „Victorie!”.

Totodată, site-ulInpolitics anunţă că „Academia Caţavencu” se va relansa pe piaţă tot miercuri,cu o nouă echipă, după ce întreaga redacţie a părăsit publicaţia, în favoareatrustului Adevărul.

De ce au plecatziariştii de la „Academia Caţavencu”

Doru Buşcu, directorul editorial al „Academia Caţavencu”,a scris, într-un editorial publicat marţi, 21 iunie, pe catavencu.ro, că, „în afacerea Adamescu, oamenii de la «Caţavencu» se opresc aici, dar ei continuăsă meargă pe alt drum”. În editorial, Doru Buşcu a mai scriscă, după achiziţia mărcii, noul proprietar a invitat echipa redacţională sărămână. „A vorbit despre viitor, despre investiţii şi dezvoltare, despre orăbdare întinsă pe cinci ani”, scrie Buşcu, adăugând că, „în vorbe, a fost oofertă corectă”, însă „nesinceră”. În acelaşi timp, Buşcu a sugerat că, prinpreluarea mărcii „Academia Caţavencu”, Adamescu îndeplineşte o comandăpolitică, având o atitudine pro-PDL.

Decizia echipei de la „Academia Caţavencu” de a lansa onouă revistă a venit după ce Claudiu Pădurean, jurnalist la „România liberă”,şi-a adjudecat marca „Academia Caţavencu”, pentru 882.659 de euro cu TVA inclusă,la licitaţia publică cu strigare organizată pe 14 iunie de lichidatoruljudiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA. Presa a scrisdespre Claudiu Pădurean că ar fi susţinut, de fapt, de Dan Adamescu, cel carecontrolează împreună cu familia sa ziarul „România liberă”, la care jurnalistuleste angajat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-28

Mai multe imagini:
Mircea Dinescu „se face că lucrează”: e preşedinte.  „Caţavencii” şi „Academia Caţavencu” apar în aceeaşi zi, miercuri
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image